Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova odluka?

Mediji u Srbiji prenose informaciju kako je došlo do obrata oko koncerta Željka Samardžića u Splitu

Beograd: Snimanje na televiziji Grand emisije "Nikad nije kasno" na Kosutnjaku
Foto: Antonio Ahel
1/7
18.03.2023.
u 13:02

Ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović odbio je zahtjev za održavanje koncerta popularnog glazbenika i rekao je kako njegova glazba nije primjerena za Sustipan

Ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović  zabranio je nastup Željka Samardžića, koji se 19. kolovoza trebao održati na Sustipanu u Splitu. Obrazložio je kako njegova glazba nije primjerena za Sustipan. Mediji u Srbiji nekoliko sati nakon što je ova informacija dospjela u javnost kažu kako je ipak došlo do obrata u ovoj situaciji. - Kako neslužbeno doznajemo od izvora iz Hrvatske, gradske vlasti su poništile odluku o zabrani održavanja koncerta Željka Samardžića na Sustipanu u Splitu - piše Kurir, a istu informaciju prenose i drugi mediji. 

Ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović odlučio je kako Samardžić ne može nastupiti na Sustipanu. Organizatorima koncerta iz tvrtke “Ona moja” d.o.o. od Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita, pa tako i Sustipanom stigao je odgovor kako je njihov zahtjev za organiziranjem koncerta Željka Samardžića odbijen, piše Slobodna Dalmacija. 

-  Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu - izjavio je za Slobodnu ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović. Domagoj Petričević, direktor tvrtke ONA MOJA d.o.o. koja je tražila dozvolu za održavanje koncerta Željka Samardžića bio je iznenađen ovom odlukom, jer ovaj pjevač rodom iz Mostara s beogradskom adresom je godinama rado viđen izvođač u Hrvatskoj i njegovi koncerti u dvoranama i Arenama diljem Lijepe naše su uvijek rasprodani. 

- S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica..., ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati – kazao je za Slobodnu Domagoj Petričević. Željko Samardžić nedavno je bio na turneji po Americi i ima već zakazan cijeli niz novih koncerata, a o ovoj situaciji još se nije oglasio.

VIDEO Tuži ga Zoran Mamić, citira Jandroković: Splitski reper Vojko V gostuje u studiju Večernjeg lista

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
15:39 18.03.2023.

Željko bio na turneji po Americi. I de molim te kaži nam gdje je on to nastupao? Kod Hrvata nije!

MA
MaxBunker
09:44 20.03.2023.

Zagadživači hrvatskog medijskog prostora dolaze u Hrvatsku po eure!

LU
lustris45
14:59 20.03.2023.

Još jedna pobjeda orjune u Splitu, koji je nekada bio perjanica hrvatskog identiteta, domoljublja, danas je balkanski primitivizam prevladao zahvaljujući medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije