Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA SVAKOG PONEŠTO

TV kuće pripremile su bogat blagdanski program, vraća se i neizbježni Kevin

Foto: Promo
1/11
24.12.2022.
u 07:00

Na blagdan Božića, u terminu od 20:15 sati HTV1 nastavlja božićnu čaroliju prikazujući prigodan božićni koncert “Na Božić s ljubavlju: Nikša Bratoš i prijatelji“, Nova TV emitira božićne komedije, Laudato TV specijal 'Veselimo se svi', a RTL dva dijela filma 'Sam u kući'

Domaće TV kuće i za ovogodišnje su božićne blagdane pripremile bogat program, NA HRT-u se od ponedjeljka do petka emitira serijal "Božić velikih želja", u kojoj je svaka emisija posvećena jednoj želji. Na blagdan Božića, u terminu od 20:15 sati HTV1 nastavlja božićnu čaroliju prikazujući prigodan božićni koncert “Na Božić s ljubavlju: Nikša Bratoš i prijatelji“.

Na Badnjak emisija „Zajedno u duhu“ u 8.55 sati na HTV 1 donosi reportaže o humanitarnom djelovanju vjerskih zajednica. Tradicionalno, na Badnju večer, nakon središnjega Dnevnika emitirat će se božićna čestitka zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Točno u ponoć prenosi se misa polnoćke iz privremene katedrale, bogoslužnog prostora ''Blaženi Alojzije Stepinac'', a misu će predvoditi kardinal Josip Bozanić. Na Božić U 11.55 HTV uključit će se u Vatikan, gdje će Papa Franjo uputiti svoju tradicionalnu poruku ''Gradu i svijetu'' - Urbi et orbi. Komentator je generalni tajnik HBK doc.dr.sc. Krunoslav Novak. U 16 sati na HTV1 emitira se božićno izdanje emisije „Mir i dobro“. Što se tiče filmskog programa, na HTV-u su pripremili brojne hitove. Posebno valja izdvojiti izvrstan dokumentarac „Tiha noć - Pjesma za svijet“. Riječ je o glazbenom dokumentarnom filmu o stvaranju i kulturnom utjecaju najpoznatije božićne pjesme na svijetu nastale 1818. u Salzburgu u Austriji. Prevedena na 140 jezika, "Tiha noć" izazvala je božićni prekid vatre u Prvom svjetskom ratu, a verzija Binga Crosbyja postala je treći najprodavaniji singl u povijesti. Film je na rasporedu na HTV 1 od 21.20 na Badnjak. Na Božić, 25. prosinca u terminu od 14:20 sati na rasporedu je fantastična obiteljska komedija „Čudesna dadilja“. U 16:45 na programu je dokumentarni film „Zimska zemlja čuda“, a posebna poslastica na Božić je film „Downton Abbey“, kojeg HTV premijerno prikazuje u udarnom terminu od 21:50 sati. HTV2 na Badnjak donosi još više atraktivnih sadržaja, među kojima je film za djecu „Pinocchio“, na rasporedu u 12:20 sati. Odmah nakon Pinocchia, na redu je dokumentarni film „Dugo putovanje božićnog drvca“ s početkom u 13:45 sati. U 17:05 vidjet ćemo dokumentarni film „Sretan rođendan g. Bean!“ koji govori o popularnosti Mr. Beana, a odmah nakon Mr. Beana slijedi hrvatski igrani film za djecu „Moj Dida je pao s Marsa“ koji je na rasporedu u 17:50 sati. Na Božić, 25. prosinca, u 10:50 na rasporedu je božićno izdanje serije Detektiv Murdoch „Murdochov Božić“. Na Štefanje, 26. prosinca u poslijepodnevnom terminu od 14:15 na programu je kriminalistički film „Tajna dvorišne rasprodaje: Pandorina kutija.“ U udarnom terminu od 20:15 na rasporedu je animirani film „Ledeno doba 2: Zatopljenje“.

Kao neizostavni dio blagdanskog programa, Nova TV donosi i najljepše božićne priče i filmske klasike za cijelu obitelj, a na rasporedu će se pronaći i mjesto za par televizijskih premijera koje će dodatno uljepšati ovo blagdanskog razdoblje. Popularna franšiza „Harry Potter“ uveseljavat će svakog vikenda cijelu obitelj donoseći zgode i nezgode svima najdražeg čarobnjaka Harryja. Ususret Božiću Nova TV donosi povijesnu dramu „Josip i Marija“ koja na inspirativan način donosi priču o ljubavi i milosrđu u godinama prije nego što je Isus zauvijek promijenio tijek čovječanstva.

Na sam Badnjak gledatelje očekuje TV premijera avanturističkog filma „Bumblebee“ s Hailee Steinfeld u glavnoj ulozi. Ni ljubitelji klasičnih božićnih filmova neće ostati zakinuti, jer na Badnjak ih očekuju čak dvije romantične komedije „Božićna prosidba“, te „Božić na planini“. Na Božić Nova TV emitirat će dirljivu komediju „Instant obitelj“, s Markom Wahlbergom i Rose Byrne u glavnim ulogama. U duhu božićnih komedija Nova TV emitirat će i film „Izgubljeni i pronađeni Božić“, a dan nakon Božića rezerviran je za „Povratak u Christmas Creek“. Na sam Badnjak Doma TV donosi kultni božićni film „Božić vragolastog Dennisa“ u kojem će gledatelji na trenutak zaviriti u blagdanske (ne)zgode svima poznate Dennisove obitelji. Božić će gledatelji Doma TV-a moći obogatiti i obiteljskom komedijom „Duh Božića“ u kojoj Dickensova „Božićna priča“ i duhovi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti poprimaju sasvim novu dimenziju suvremenog svijeta. Osim modernih interpretacija bajki, na rasporedu će se u ovo blagdansko razdoblje pronaći još božićnih komedija poput „Božićni poklon“, „Kraljević na dar“ i „Nisam spremna za blagdane“.

Blagdanski filmski maraton na glavnom RTL-ovu kanalu kreće na Badnjak, 24. prosinca već od 11.30 sati sjajnim animiranim filmom ‘Tvrd orah’. Od 13.45 sati na rasporedu su dobro poznati junaci - Sid, Manny, Ellie i Diego koji kreću u novu avanturu u petom dijelu legendarnog animiranog serijala – ‘Ledeno doba 5: Veliki udar’. Na Badnju večer brojnim će generacijama društvo praviti jedan, jedini, neponovljivi Kevin McCallister. Drugi dio jednog od najpoznatijih božićnih filmova svih vremena, ‘Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku’ na rasporedu je u udarnom terminu, od 20 sati. Smijeh se nastavlja u 22 sata uz 'Božić kod zločestih mama'. Mila Kunis, Kristen Bell i Kathryn Hahn vraćaju se u nastavku ove vrhunske komedije, a ovaj će im put ''zapapriti'' vlastite mame koje im stižu u posjet za blagdane. Točno u ponoć slijedi hit-komedija 'Osjećam se lijepa' s neponovljivom komičarkom Amy Schumer. A sve noćne ptice od 02.00 sati čekaju Monica Bellucci, Gérard Depardieu i Christian Clavier u komediji ‘Asterix i Obelix: Misija Kleopatra’.Na sam Božić, sve generacije moći će uživati u klasiku koji se čeka cijele godine i uvijek iznova gleda s jednakim zadovoljstvom, a poznate replike izgovaraju se napamet, usporedno s glavnim protagonistima. Prvi dio serijala 'Sam u kući' i legendarne Kevinove nepodopštine na rasporedu su od 20 sati. A od 22 sata slijedi još jedan blagdanski klasik, i po mnogima najromantičniji božićni film – 'Zapravo ljubav'.

Laudato TV za Božić, kada slavi Isusov i svoj 7. rođendan, priprema bogat vjerski i prigodni program. Dvosatni božićni specijal 'Veselimo se svi' vodit će Zrinka Glavaš i Josip Bartulić, a ugostit će folklorno društvo 'Podgorac' s više od stotinu godina djelovanja u umjetnosti. U božićnoj emisiji 'Svi za stol' chef Hrvoje Kroflin priprema tradicijski božićni jelovnik s pomakom masterchefa, a Karmela Vukov-Colić dovodi u njegovu kuhinju glazbene goste 'Gazde' i Ivicu Pepelka. Glazbena emisija 'Nota bene' ugošćuje višestruko talentirane djelatnike Laudato TV-a, 'LTV bend' koji glazbeno animira emisije na ovoj obiteljskoj televiziji. Gledatelji će moći uživati i u božićnom koncertu 'Ditiću malom hodite' ponajbolje ženske klape 'Cesarice' koji je održan tijekom 7. Festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu. Na Badnjak gledatelji mogu uživo pratiti sv. Misu Polnoćku iz Vatikana u 19.30h, na Božić Laudato TV ima prijenose sv. Mise iz svetišta u Remetama u 10.30h, Urbi et Orbi iz Vatikana u 12h i sv. Mise iz nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu u 18.30h. Na blagdan sv. Stjepana na rasporedu su prijenosi sv. Misa iz svetišta u Remetama u 10.30h i 18.30h te Papin Angelus iz Vatikana u 12h. U filmskom programu Laudato TV donosi na Badnjak film 'Tiha noć' u 21.05h, 'Božićne naranče' na Božić u 13.10h te 'Bella' 26.12. u 21.05h.

VIDEO Vjekoslava Huljić: "U pjesmi sam ograničena, a u knjizi se mogu otkačiti i izmišljati do mile volje"


 
Ključne riječi

Komentara 2

TE
Templo
07:34 24.12.2022.

Domaci program? Ma neeee, ni govora, zivot je prekratak, nema se vremena za poklanjanje..

BL
Bloom
14:34 25.12.2022.

Što se tiče filmova program katastrofa.Nema vjerskih filmova sa božićnom tematikom.Filmovi tipa Sam u kući,Djed Mraz i sl.Na Božić slavimo rodjenje Kristovo .Zar nisu mogli staviti niti jedan film o Isusu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije