Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vještica je mrtva'

Čelična lady 'pogurala' Judy Garland na prvo mjesto top-liste

elie saab10
Foto: Reuters
1/2
10.04.2013.
u 15:20

Mrzitelji barunice Thatcher slave njenu smrt uz "Ding Dong The Witch Is Dead". Na top-ljestvici su čak tri verzije pjesme iz filma "Čarobnjak iz Oza".

Pokojna glumica Judy Garland novi je broj jedan na listi najslušanijih pjesama u Velikoj Britaniji. Smrt barunice Margaret Thatcher glavni je razlog iznenadnom usponu pjesme "Ding Dong The Witch Is Dead" koju je Garland otpjevala u velikom filmskom hitu "Čarobnjak iz Oza" iz 1939. godine.

Pjesma se strelovito uspela top-ljestvicama otkako je ovog ponedjeljka umrla bivša britanska premijerka i u samo tri dana skočila do prvog mjesta iTunes top-ljestvice.

Osim filmske verzije koju izvodi Judy Garland, na ljestvici najtraženijih pjesama ovog tjedna našle su se još dvije izvedbe – jednu pjeva Ella Fitzgerald, a drugu postava Čarobnjaka iz Oza.

Smrt 87-godišnje Čelične lady izvukla je iz zaborava i pjesmu "Tramp the Dirt Down" koju je u znak protesta protiv politike tadašnje britanske premijerke Elvis Costello objavio na svom albumu "Spike" iz 1989.

Oglasio se još jedan zadrti antitačerist – Morrissey je pokojnicu nazvao "barbaricom", "napasti bez atoma ljudskosti".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije