Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV osoba godine – Ivana Petrović

Čast mi je pobijediti u kategoriji u kojoj sam bila nominirana kao jedina žena

Ivana Petrović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
01.04.2017.
u 22:47

Pripremala se za mogućnost da nagradu zbilja dobije, ali kada se to doista dogodilo, uhvatila ju je trema, a Ružu je posvetila mladim novinarima

– Jako je lijepo dobiti nagradu i ona mi mnogo znači jer je dodjeljuju čitatelji Večernjeg lista, koji su ujedno i gledatelji Dnevnika Nove TV pa je ovo najizravnije priznanje za moj rad – rekla je nagrađena Ivana Petrović.

Vrsna urednica vanjske politike na Novoj TV, koja gledateljima daje sliku o političkim (ne)prilikama u zemlji i svijetu, prilikom preuzimanja nagrade otkrila je da ima tremu.

– Ne bih smjela imati tremu jer sam naviknula govoriti pred auditorijem, ali ovo je zaista poseban trenutak. Koliko god sam se pripremila da možda jesam ili nisam dobila nagradu, ne možete sakriti radost i emocije – govori reporterka.

– Moram priznat da mi je bila čast biti jedina žena među četiri muškarca koji su svi zreli novinari i vrhunski televizijski profesionalci. Bila sam toliko uzbuđena da sam na pozornici zaboravila i njima zahvaliti. Svi mi radimo za gledatelje, njima služimo i, osim što nagradu dijelim s kolegama iz redakcije, posvetila bih je mladim novinarima i savjetovala im: budite svoji i ne bojte se jer, ako ste takvi, u jednom trenutku to će prepoznati gledatelji i nagradit će vas – govori Ivana koja će Ružu držati pokraj nagrade Hrvatskog novinarskog društva koju je dobila 2003. Tako će Marija Jurić Zagorka i Večernjakova ruža biti jedna pokraj druge.

>>Sedmero veličanstvenih u HNK-u slavilo nagradu čitatelja

>>Ruža pripada mojoj jutarnjoj ekipi, oni su moj stup i izvor energije

>>Ružu ću rado pokazivati svojim gostima jer je jako važna i izrazito lijepa

Komentara 5

CI
cika123
00:02 02.04.2017.

Moja omiljena novinarka.

TW
TWITOIST
17:11 02.04.2017.

Vise vrijedis od svih novinara TV Nove.

PO
portugisac
18:21 02.04.2017.

Svaka čast Ivani Petrović ona je pravi novinar i zavrijedi "Većernjakovu ružu". Po kojemu kriteriju je Šprajc dobio to bi morali experti riješavati. On total protuhrvatski, protiv branitelja i svih Hrvatskih žrtava takav dobiva većernjakovu nagradu. Bujanac koji je razotkrio sve moguće afere za njega nema nagrade. Tu se ne može reči pro lijevi i pro desni već projugoslavenski dobiva nagradu dok prohrvatski ne. Malo je sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije