Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova ploča

Carla Bruni pjeva o ljubavniku Jaggeru i dinamitnom Sarkozyju

carla bruni
pixsell
01.04.2013.
u 17:20

Bivša francuska prva dama otkriva što je to radila s pjevačem i gitaristom Rolling Stonesa i zanosnom plavušom Anitom Pallenberg

Uskrsni ponedjeljak Francuska je nestrpljivo očekivala novi album Carle Bruni. Supruga bivšeg predsjednika Nicolasa Sarkozyja već je unaprijed izazvala buru na političkoj i društenoj sceni zemlje nekim pjesmama sa svojeg novog uratka, skromno nazvanog “Little French Songs”. Jedna od malih francuskih pjesama bivše prve dame govori tako o njenom razuzdanom životu i partijanju u vrijeme dok je hodala s Mickom Jaggerom. I sam naziv pjesme "At Keith and Anita’s Place" upućuje gdje se odvija njena radnja. Sarkozyjevog nasljednika na mjestu predsjednika države opisuje u kompoziciji znakovitog naziva "The Penguin", dok svom voljenom mužu posvećuje pjesmu "Mon Raymond."

Naziv pjesme “The Penguin” o Francoisu Hollandeu zapravo je francuski izraz za ljude koji finim odijelima prikrivaju svoju sirovost. Odijelo ne čini čovjeka, reklo bi se kod nas.

U pjesmi “At Keith and Anita’s Place” gospođa Sarkozy prisjeća se dana kojeg je provela s Jaggerom, gitaristom Rolling Stonesa Keithom Richardsom i njegovom tadašnjom ljubavnicom Anitom Pallenberg. “Netko je srolao joint. O, ne! Ja ne pušim. Mi smo kod Keitha i Anite”, otprilike ide dio teksta.

Brunin album izlazi u vrijeme kad se njezin suprug nalazi pod političkom i medijskom paljbom zbog sumnje da je svoju kampanju financirao ako ne na nezakonit, onda svakako na ne baš najpošteniji način. Naime, tvrde njegovi protivnici, Sarkozy je izvukao velik novac od Liliane Bettencourt, ostarjele nasljednice L’Orealovog kozmetičkog carstva, koja boluje od Alzheimerove bolesti.

Carla i pjesmom podržava svog supruga pa o njemu pjeva da je “sentimentalan, ali kompleksan”, “električan” i “dinamitan”.

Brunim četvrti album, prvi od 2008. godine, izlazi danas. Francuzi očekuju zlatnu tiražu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije