Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZENO GADGET

Šarmantni uređaj uništava akne i regenerira kožu

05.12.2008.
u 17:22

Skupocjene kreme protiv akni nisu jedini saveznici u borbi za ljepše lice. Pred vašim ogledalima (ali i u torbici pored mobitela) možda uskoro zablista maleni uređaj zvani Zeno koji, prema navodima proizvođača, može u roku od 24 sata stati na kraj crvenilu na koži.

Maleni stroj, veličine daljinskog upravljača za televizor, pruža dermatološki tretman u trajanju od dvije minute, nakon kojeg koža postaje čišća i prirodnija. Ne treba mu utičnica, budući da može raditi na baterije, tako da i vlastiti automobil možete pretvorit u high-tech salon.

Nakon što se upali, Zeno izračunava temperaturu i uvjete u kojima se nalazi. Zatim se prisloni na aknu, te se automatski prilagođava vašoj koži, bez obzira na ten. Nakon kratkog proračuna, stroj u kožu šalje toplinski impuls koji izaziva suicidnu reakciju bakterija u akni.

Bez tih mikroorganizama, akna se vrlo brzo osuši, a koža se uspješno regenerira u roku od nekoliko sati. Navedeni postupak u novijoj se medicini naziva «Clear Point», a tehnologije koje su bazirane na njemu obećavaju nove «gadgete» koji će prirodnim putem rješavati dermatološke probleme.

Inače, Zenu ne nedostaje šarma. Uređaj je na police trgovina došao u više boja, tako da se neće zamjeriti ljubiteljima «usklađenih kupaonica». Postoji i mini-verzija ovog uređaja, koja doslovce stane u svaki džep. Cijena mu iznosi stotinjak dolara, ali mora se uzeti u obzir da postoje potrošni dijelovi sustava pa da nakon nekog vremena treba naručiti nove.

O uspjehu ovog malog stroja najbolje govori promjena imena njegova proizvođača. Željna bolje identifikacije s najbolje prodavanom robom, tvrtka «Tyrell» (koja je patentirala uređaj), promijenila je ime u «Zeno Corporation» u rujnu ove godine.

Želite prijaviti greške?