Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konjički sport

Prvakinje Zagreba: Sulčić, Bezik, Dragičević i Krašovec

Jahanje
Zeljko Lukunic/PIXSELL
04.06.2012.
u 14:37

Ususret 57. Lipanjskom turniru na zagrebačkom hipodromu održano je Prvenstvo grada Zgreba u dresuri i preponskom jahanju

Vikend na zagrebačkom hipodromu prošao je u duhu borbe za naslov prvaka Zagreba u dvije discipline: dresuri i preponskom jahanju. Jahači su se natjecali u više kategorija: pony, kadetskoj, juniorskoj, mladi jahači i seniorskoj. Turnir u organizaciji Purgerskog konjičkog kluba počeo je u subotu natjecanjem u dresuri,  a u nedjelju se održalo preponsko natjecanje u sklopu kojega je bila i najatraktivnija utakmica turnira u visini 130 cm.

Zagreb od ovog vikenda ima devet prvakinja. U dresuri, gdje se ocjenjuje sklad, harmonija i gracioznost jahača i konja naslov prvakinja odnijele su Silvija Lučić (Purgerski KK) u pony kategoriji, Karla Horvat (KK Varaždin '95.) u kategoriji kadeta, Magdalena Čurila (KK Varaždin '95.) u juniorskoj kategoriji, Rea Bingula (Purgerski KK) u kategoriji mladih jahača te Barbara Ožeg Prah (Purgerski KK) u kategoriji seniora. U preponskom jahanju gdje je glavni cilj proći parkur bez negativnih bodova u što bržem vremenu naslove prvakinja grada Zagreba odnijele su Dora Sulčić (KK Trajbar Team) u kategoriji pony jahača, Laura Dragičević (Purgerski KK) u kadetskoj, Ema Bezik (KK Karoca) u juniorskoj te Janka Krašovec (Purgerski KK) u seniorskoj kategoriji.

Uz već navedene kategorije, utakmice su bile podijeljene i u sljedeće: Prvenstvo grada Zagreba za četverogodišnje, petogodišnje i šestogodišnje konje. U konkurenciji četverogodišnjih konja najbolji je bio Denis Gugić (KK Karoca) na konju Dakar, kod petogodišnjih Renato Levanić (KK Zagreb) na kobili Chantal, a za šestogodišnje Marko Pandža (KK Sv. Juraj) na grlu Castro.

Valja još spomenuti i najbolje u utakmicama. Na visini od 110 cm najbolja je bila Petra Šurina (Purgerski KK), drugo mjesto zauzeo je Željko Valuh (Purgerski KK) 3. mjesto Zdravka Poljaković (KK Trajbar Team), na 120 cm prvo mjesto osvojio je Denis Gugić ( KK Karoca) drugo mjesto Ema Bezik (KK Karoca), treće mjesto Antea Šimleša (KK Sv. Juraj), a na 130 cm uz prvakinju Janku Krašovec našla se nekoliko sekundi sporija Vernalis Dokuzović (KK Karoca), dok je treće mjesto pripalo Kristini Grilec Emer (KK Sv. Juraj).

Sljedeći vikend na zagrebačkom hipodromu održat će se tradicionalni 57. Lipanjski turnir na kojemu će se jahači uz brojne atraktivne utakmice natjecati i u onoj najatraktivnijoj visine 145 cm za Pehar Grada Zagreba.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije