Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OI kroz objektiv

Ovo su najspektakularnije fotografije Olimpijskih igara

Olimpijske igre
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
Autori: Hrvoje Delač, Hina
22.08.2016.
u 15:23

Na popisu osvajača medalja na 31. olimpijskim igrama našlo se 87 država, a uvjerljivo najuspješniji, već prema običaju, bili su članovi američke reprezentacije s 46 zlatnih odličja, 37 srebrnih i 38 brončanih, što ukupno čini 121 medalju

Olimpijske igre koje su se održavale u Riju – završene su. Još jednom svjedočili smo uzbudljivim sportskim natjecanjima, veličanstvenim podvizima sportaša i lijepim pričama koje su obišle svijet. 

U noćašnjoj spektakularnoj ceremoniji zatvaranja ispred 50.000 gledatelja na stadionu Maracana i službenoj je došao kraj ovom festivalu sporta na kojem je u proteklih 15 dana nastupilo više od 11.500 sportaša u 28 sportova.

Hrvatski sportaši bili su najuspješniji do sada, osvojili smo čak deset medalja – pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje. Na završnoj ljestvici najuspješnijih reprezentacija na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru zauzeli su 17. mjesto.

Na popisu osvajača medalja na 31. olimpijskim igrama našlo se 87 država, a uvjerljivo najuspješniji, već prema običaju, bili su članovi američke reprezentacije s 46 zlatnih odličja, 37 srebrnih i 38 brončanih, što ukupno čini 121 medalju, 18 više nego što su ih osvojili na prethodnim OI u Londonu, gdje su imali jednak broj najsjajnijih medalja.

Iza Amerikanaca smjestila se reprezentacije Velike Britanije s 27 zlata, a jedno manje osvojili su kineski olimpijci koji su na trećem mjestu po uspješnosti. Kinezi su u Riju osvojili 12 zlatnih odličja manje nego u Londonu, a čak 25 manje od rekordnog 51 zlata iz Pekinga.

Olimpijske igre pratili su i fotoreporteri koji su objavili najbolje fotografije iz Rija. Pogledajte ih u našoj galeriji.

>>Igre koje će Hrvatska dugo pamtiti: Sambom na Maracani zatvorene Olimpijske igre u Brazilu

>>Blanka se vratila: Hvala svima na molitvama, ova medalja je vaša!

Komentara 1

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:59 22.08.2016.

Zanimljivo: Sara Kolak ima stipendiju grada Rijeke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije