Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Mateša

Predsjednik HOO-a otkrio što je sa žalbom Damira Martina!

Damir Martin
Foto: Printscreen BBC
1/6
23.08.2016.
u 23:09

"Ne mogu reći da sam očekivao više medalja, a doživljavao sam ih kao i svi Hrvati. To je povijesni uspjeh hrvatskog sporta i mogu reći da smo svi ponosni na sve sportašice i sportaše

Olimpijske igre u Rio de Janeiru su iza nas. Hrvatski sportaši već su se vratili u Hrvatsku, a s njima i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša. On je u Dnevniku Nove TV progovorio o aktualnim temama.

Kako ste vi doživjeli ovih rekordnih 10 medalja hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama i jeste li možda očekivali i pokoju medalju više?

– Ne mogu reći da sam očekivao više, a doživljavao sam ih kao i svi Hrvati. To je povijesni uspjeh hrvatskog sporta i mogu reći da smo svi ponosni na sve sportašice i sportaše koji su nas predstavljali u Riju.

Jedna medalja mogla je biti i sjajnija, riječ je, naravno, o srebru veslača Damira Martina. Uložili ste žalbu zbog svega što se dogodilo u završnici utrke, pa kakva je situacija s time?

– To je u nadležnosti Hrvatskog veslačkog saveza, oni su napravili ekspertnu skupinu koja će vidjeti na koje elemente se možemo žaliti i onda ćemo, ako za to postoji dovoljno razloga, ići na Sportski arbitražni sud (CAS).

Kada bismo mogli dobiti neki odgovor?

– Pa, iskreno, ne znam jer tek sam se vratio iz Rija. Čim ekspertna skupina bude spremna iznijeti svoje mišljenje, mi ćemo u tom trenutku dalje reagirati".

S obzirom na ovaj povijesni uspjeh, treba iskoristiti taj zanos i svim sportašima u idućem olimpijskom ciklusu, ne samo osvajačima medalja, omogućiti što bolje uvjete za pripremu.

– I sada su uvjeti bili pristojni, unatoč tome što možete pronaći u pojedinim medijima da su neki projekti bili obiteljski. Država je u projekt Rija kroz Hrvatski olimpijski odbor uložila oko 37 milijuna kuna. Projekt je počeo u prosincu 2012. godine i traje do dan-danas. Ako ćemo uspoređivati, austrijski projekt za Rio iznosio je oko 20 milijuna eura, a rezultat je bio samo jedna brončana medalja. Prema tome nije sve u novcu.

Komentara 19

AN
Antioh
00:45 24.08.2016.

Mateša se kuži u sport k'o Marica u krivi .....

TH
than
23:36 23.08.2016.

Hahaha Matesa. Nekada drzavni premijer, a sada u HOO. Katica za sve. Razumije se od ekonomije pa sve do sporta, ali se u u biti ne razumije u nista. Tu vidi svaki sa normalnim vidiom da je prvi ispred....

KA
kajinx
23:28 23.08.2016.

Veslanje se mjeri u stotinkama. Isto vrijeme, ista medalja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije