Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček na Plesu

Vratila se zlatna braća Sinković i srebrni Damir Martin: Idemo opet osvojiti sve!

Sinkovići
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
24.08.2016.
u 14:10

Braća Sinković potvrdila su neviđenu dominaciju u svjetskom sportu. Nitko ih nikad nije pobijedio otkako su iz četverca preselili u dvojac na pariće.

Nešto iza 13 sati u zagrebačku zračnu luku sletio je avion s posljednjom skupinom hrvatskih sportaša koji su nastupili na Olimpijskim igrama.

Na Plesu je organiziran doček za zlatne veslače braću Sinković, Valenta i Martina, srebrnog veslača Damira Martina te te-kvon-do delegaciju Luciju i Anu Zaninović i Filipa Grgića. Sestre Zaninović nisu bile na prijemu jer su morale odmah za Split, pišu 24sata

Otkako su prvi put sjeli zajedno u čamac braća Sinković ne znaju za poraz, a čudesni niz od 29 pobjeda zaredom okrunili su zlatom u Riju, 

- Lijepo je kad te dočekaju. Hvala svima koji su nam ovo omogućili. Dojmovi se još nisu slegli. Ovo je bio vrhunac naše karijere, sad možemo raditi u miru. Imamo sve, osvojili smo sve i sad možemo pokušati opet osvojiti sve. Poseban je osjećaj kad nas najavi Janica Kostelić koju smo kao klinci gledali kako osvaja olimpijska zlata - rekao je Martin Sinković, a Valent je dodao:

- Predivno je biti olimpijski pobjednik. Trebamo se naviknuti na ovo. Zadnje četiri godine samo smo na ovo mislili. Hvala svima koji su nam pomagali, a to je puno ljudi pa bolje da ih ne nabrajamo. Možda samo da spomenemo jednog čovjeka koji nije tu, to je naš trener Nikola Bralić koji je na Svjetskom prvenstvu.

Damir Martin osvojio je srebro u utrci samaca u Riju. Zlato mu je pobjeglo za nevjerojatnih sedam tisućinki. No borba za zlato još nije gotova jer se HOO odlučio žaliti, a razmatraju i nastavak borbe na Sportskom sudu (CAS).

- Hvala na dočeku. Nedostaju mi riječi kojima bih opisao sve što se dogodilo. Izborio sam najveći uspjeh u karijeri. Nisam ništa spavao, hvala svima koji su mi pomogli i koji su mi željeli pomoći, a nisu uspjeli. Onima koji nisu htjeli pomoći, i njima bih se zahvalio i nadam se da će mi se pridružiti te da ćemo svi skupa u Tokio - rekao je Damir Martin.

Komentara 1

JS
John_Smith
16:47 24.08.2016.

još jednom velike čestitke momci. Sada samo nastaviti pametno i jako trenirati, ima još vremena za velike uspjehe i radosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije