Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje PSG-a

Prvi Hiddinkov poraz na klupi Chelsea: ‘Još smo u utrci...’

PSG - Chelsea
Foto: Reuters
1/5
17.02.2016.
u 08:45

- Iako je pobjeda “mršava”, osjećamo se dobro. Jer, svladali smo odličnu momčad i ostvarili prednost uoči uzvrata – rekao je srednji branič PSG-a, David Luiz.

Belgijski vratar Thibaut Courtois spašavao je svoj Chelsea u Parizu i svakako je najzaslužniji što je engleski klub sačuvao nadu u prolaz nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka. PSG je slavio 2:1 (1:1).

PSG je sjajno otvorio utakmicu i prvih pola sata Chelsea je disao na škrge. Domaćin je materijalizirao bolju igru u 39. minuti – Mikel je prekršajem zaustavio Lucasa, slobodni udarac s 20-a metara izveo je Ibrahimović, lopta je “očešala” Mikela, prevarila Courtoaisa i odsjela u mreži. Ibrahimović je jedini nogometaš koji je zabio barem jedan pogodak u svakoj od zadnjih deset kalendarskih godina. A sudjelovao je u devet od zadnjih 11 golova koje je PSG zabio u svim natjecanjima.

U prvoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela, nakon kornera Williana, Mikel je sa sedam metara svladao Trappa za 1:1. Usput, bio je to šesti Mikelov pogodak u desetogodišnjoj karijeri, ujedno i prvi pogodak kojeg je PSG ove sezone primio na svom travnjaku u Ligi prvaka...

U nastavku je PSG stiskao, Chelsea se branio, a Courtois briljirao, obranivši udarce Ibrahimovića, Lucasa, Matuidija, Di Marije... Ali, bio je nemoćan u 78. minuti – Di Maria je sjajno uposlio “džokera s klupe”, Cavanija, koji je sjajno reagirao i iskosa s desetak metara poslao loptu ispod vratara Chelsea za konačnih 2:1...

Bio je to prvi Chelseaov poraz otkako je momčad preuzeo Guus Hiddink. Nisu doživjeli poraz u zadnjih 11 utakmica. A Cavani je sudjelovao u pet pogodaka u zadnjih sedam utakmica protiv Chelsea (3 gola i dvije asistencije).

- Bila je to užasno teška utakmica, ali na kraju smo ostvarili rezultat koji nam daje vjeru u prolaz. Bili smo hrabri, a nije nam lako bilo zaustavljati pokušaje PSG-a. Ne smijemo im u uzvratu dati toliko prostora, siguran sam da ćemo pred našim navijačima “ostaviti srce” kako bismo dohvatili četvrtfinale – rekao je kapetan Chelsea, Branislav Ivanović, a Hiddink je dodao:

- Iako je rezultat negativan, zabili smo važan gol u gostima i još uvijek smo u utrci...

- Iako je pobjeda “mršava”, osjećamo se dobro. Jer, svladali smo odličnu momčad i ostvarili prednost uoči uzvrata – rekao je srednji branič PSG-a, David Luiz.

U drugoj utakmici osmine finala, u Lisabonu je Benfica pogotkom Jonasa u prvoj minuti sudačke nadoknade svladala ruski Zenit 1:0 (0:0) i tako ostvarila opipljivu prednost uoči uzvrata u St. Petersburgu. Imaju Rusi za čim žaliti, bili su barem ravnopravan suparnik u utakmici bez mnogo prilika...

Parovi osmine finala 

PSG – Chelsea 2:1

Benfica – Zenit 1:0

Roma – Real Madrid srijeda, 20.45

Gent – Wolfsburg srijeda, 20.45

Arsenal – Barcelona 23. veljače, 20.45

Juventus – Bayern 23. veljače, 20.45

PSV – Atletico Madrid 24. veljače, 20.45

Dinamo (K) – Man. City 24. veljače, 20.45

Napomena: Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se 8. i 9. odnosno 15. i 16. ožujka 2016. godine

>>PSG zasluženo slavio protiv Chelseaja, ali će se o prolasku odlučivati na Stamford Bridgeu

Komentara 2

DH
dalibor.hren
09:42 17.02.2016.

Momčad u kojoj igra David Luiz mora primiti gol, barem jedan!

UN
unbekant
17:18 17.02.2016.

Vrlo dobra tekma,i jedni i drugi su igrali vrlo,vrlo kvalitetno,zaista lijepa tekma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije