Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMINA FINALA LP-A

PSG zasluženo slavio protiv Chelseaja, ali će se o prolasku odlučivati na Stamford Bridgeu

PSG - Chelsea
Foto: Reuters
1/13
16.02.2016.
u 22:35

PSG je slavio, no u uzvratu na Stamford Bridgeu neće imati nimalo lagan posao obraniti ovih 2:1.

Liga prvaka vratila se nakon dva mjeseca pauze utakmicama osmine finala. Na Parku prinčeva sastali su se PSG i Chelsea, a domaća momčad je slavila sa 2:1.

PSG je odlično otvorio utakmicu i u prvih 15 minuta stisnuo Chelsea, ali nije uspio zabiti unatoč pokušajima Verrattija i Ibrahimovića.

Gosti su nakon toga uspjeli vratiti ravnotežu na terenu, no PSG je u 39. minuti stigao do vodstva. Obi Mikel je srušio Lucasa na 20-ak metara od gola. Slobodnjak je izveo Ibrahimović koji nije najbolje tukao, no lopta je pogodila živi zid, promijenila smjer i prevarila Courtoisa.

Chelsea je do izjednačenja stigao u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Obrana PSG-a slabo je reagirala nakon kornera s desne strane, Mikel je ostao sam na pet metara i pogotkom se iskupio za prekršaj koji je prethodio prvom golu.

PSG je i u nastavku bio bolja momčad, a Courtois je nekoliko puta odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu. Ipak, nadmudrio ga je Cavani koji je u 74. minuti ušao u igru i četiri minute kasnije zabio za pobjedu. Di Maria je dao odličnu loptu, Cavani pobjegao Ivanoviću i onda iskosa pogodio kroz noge vrataru Chelseaja.

Bio je to prvi poraz Chelseaja s novim trenerom Guusom Hiddinkom koji je do današnje utakmice imao pet pobjeda i šest remija.

PSG je tako zasluženo slavio, no u uzvratu na Stamford Bridgeu neće imati nimalo lagan posao obraniti ovih 2:1. U drugoj utakmici večeras Benfica je svladala Zenit (1:0) golom Jonasa u sudačkoj nadoknadi. Uzvratni susreti su 9. ožujka.

>> Najgore pojačanje u povijesti Reala odlazi u Škotsku, pamtit će ga se samo po 'biserima'

Ključne riječi

Komentara 7

DH
dalibor.hren
10:13 17.02.2016.

Je li drugi gol PSG-a čist ili je bilo zaleđe? Najbolje da procjene Brbljić i nasmijani Subašić!

DO
dommar36
20:50 16.02.2016.

2 ko kuca

Avatar grabrik
grabrik
21:04 16.02.2016.

Imam dojavu :-) 2:2 (1:0)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije