Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLASTICE ZA SVE UKUSE

Napunite blagdanski stol zdravim kolačima

08.12.2008.
u 12:40

Ako ste ljubitelj slastica, a pazite na liniju i na svoje zdravlje, svakako biste trebali iskušati odlične recepte Ane Janjatović Zorice, vrsne kuharice i Makronovine učiteljice kuhanja zdrave hrane.

Njihova je posebnost u tome što su pripremani od cjelovitih sastojaka iz organskog uzgoja te da u njima nema ni jedne namirnice životinjskog podrijetla. Na zanimljivoj radionici kuhanja Ana je pokazala kako se fino može jesti koristeći bademe, orahe, tofu, razne vrste brašna, sladove, javorov i jabučni sirup i mnogo drugih sastojaka umjesto jaja, maslaca, šećera i ostalih namirnica koje mogu proizvesti probavne smetnje, a da i ne govorimo o "nabijanju" viška kilograma.

Ova predbožićna radionica bila je posvećena isključivo sitnim božićnim kolačima pa su se na njoj pripremali kolačići koje je Ana sama osmislila, poput londonera, kuglica od čokolade i oraha, husarskih keksića s marmeladom i mnogih drugih. Kako bi što bolje dočarali ovu radionicu dajemo vam dva recepta koja možete iskorisiti kako biste "napunili" božićni stol, a u njima možete uživati uvijek nakon ručka ili uz čaj i kavu, kao kvalitetan slatki međuobrok.

HUSARSKI KEKSIĆI S MARMELADOM

Sastojci: 1 šalica brašna 850
½ šalice prženih lješnjaka
½ šalice margarina
1 žličica vanilije u prahu
korica jednog limuna
prašak za pecivo
½ šalice vode
marmelada po želji

Priprema:
Sve sastojke za tijesto stavite u hladnjak na jedan sat. Potom, ohlađene sastojke umijesite u tijesto i stavite u hladnjak na pola sata. Umijesite kuglice u kojima napravite udubine za marmeladu, te pecite na 210 stupnjeva 15-ak minuta. U vruće keksiće stavite marmeladu i ukrasite prženim lješnjakom.

KUGLICE OD ORAHA I ČOKOLADE

Sastojci:

1 šalica lagano preprženih oraha
5-6 sušenih šljiva
2 rebra gorke čokolade
2 žlice kukuruznog slada
1 žlica mirina
korica mandarinke
mrvice rogača ili otopljena crna čokolada

Priprema:
Polovicu oraha sameljite, a drugu isjeckajte na manje komadiće. Čokoladu naribajte, šljive nasjeckajte na sitne komadiće, naribajte koricu mandarinke. Mješavinu oraha, čokolade, sušenih šljiva i kore mandarinke prelijte zagrijanim sladom pomješanim s mirinom. Oblikujte kuglice i uvaljajte u rogačeve mrvice ili u otopljenu čokoladu. Stavite u hladnjak na jedan sat.

Želite prijaviti greške?