Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna zvijezda

Šok za Medveščak: Cheechoo odlazi i to bez odštete!

Jonathan Cheechoo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
05.05.2014.
u 16:18

Odlazak Cheechooa nije jedini. Odlaze i napadač Matt Ellison te bek Ivan Švarny. Obojica također u Dinamo Minsk.

Jonathan Cheechoo odlazi iz Medveščaka. Potpisao je dvogodišnji ugovor s Dinamom iz Minska, a iz Medveščaka odlazi posve besplatno. Naime, Cheechoo je imao opciju produljenja ugovora s Medveščakom, no nije ju aktivirao. Budući da je bio najveća zvijezda, sam je složio takav ugovor da iz Medveščaka može otići kada poželi.

Šteta zbog odlaska jer kanadski Indijanac bio je igrač zbog kojeg je Medveščak dobivao na rejtingu u Rusiji. Uostalom, 2006. bio je najbolji strijelac NHL-a ostavivši iza sebe Kovaljčuka, Ovječkina, Jagra...

Cheechoo je protekle sezone bio najefikasniji medvjed, u 54 utakmice imao je 19 golova i 21 asistenciju, a u većini utakmica bio je kapetan momčadi. Iako je često naglašavao da se u Zagrebu osjeća sjajno te da mu i obitelj uživa, Cheechoo očito nije mogao odoljeti tri ili četiri puta većoj plaći nego što je dobivao u Medveščaku (200.000 eura godišnje). I sportski direktor Medveščaka Aaron Fox bio je svjestan ovakvog raspleta.

No, odlazak Cheechooa nije jedini. Odlaze i napadač Matt Ellison te bek Ivan Švarny. Obojica također u Dinamo Minsk.

A kanadski bek Mathieu Carle dogovorio je jednogodišnje produljenje ugovora s Medveščakom. Podsjetimo, kraj prošle sezone propustio je zbog ozljede kralježnice.

Medveščak polako slaže i raspored pripremnih utakmica. Dobra vijest za navijače jest da će medvjedi krajem kolovoza odigrati dvije utakmice s KAC-om, omraženim suparnikom iz EBEL-a (u srijedu, 27. kolovoza, u Klagenfurtu te u petak, 29. kolovoza, u Zagrebu).

A od 15. do 17. kolovoza Medveščak će igrati na jakom turniru u njemačkom Straubingu, kod DEL momčadi Straubing Tigersa. Uz Straubing, na turniru sudjeluje još jedna DEL momčad Augsburg Panthers te KAC.

>>Medvjeđa obrana sve jača, dolazi osvajač Stanley Cupa

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
20:36 05.05.2014.

Šteta, ali tako je to u vrhonskome sportu. Tko ima više love taj uzima. Nema tu ljubavi. Moram priznati da se bojim da Medvjedi neće ponoviti ovu sezonu.

BA
baniček
22:12 05.05.2014.

vrlo važno za ovaj privatan klub, koji ionako nije naš nego inozemni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije