Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSLANJAJU SE NA UVOZ

VIDEO Ruski premijer gledao nove modele Volge pa se razočarao: 'Gdje je napravljen ovaj volan?'

Working trip of Russian Prime Minister Mikhail Mishustin to Nizhny Novgorod.
Foto: Kommersant Photo Agency/SIPA USA
1/3
24.05.2024.
u 09:32

Rusija, koja je pogođena zapadnim sankcijama i odlaskom mnogih stranih proizvođača automobila, oslonila se na Kinu i njene proizvođače kako bi održala ovaj sektor živim.

Mihail Mišustin ponovno je ovog mjeseca imenovan za šefa predsjednika vlade nakon što je na izborima za predsjednika države opet pobijedio Vladimir Putin. Delegacija na čelu s Mišustinom bila je na poslovnom sajmu u Nižnjem Novgorodu gdje su gledali nove modele automobila tvrtke Volge. Nije tajna da Rusija i Kina trguju na svim područjima, no Mišustinu nije sjeo jedan detalj u automobilu.

– Prijatelji, sve mi je jasno, ali gdje je napravljen ovaj volan? – upitao je Mišustin prilikom pregleda Volge i pitao je li u pitanju kineska proizvodnja.

– Želimo da bude ruski – kazao je i dodao da to nije tako teško. Na Telegram kanalu ruske vlade objavljen je i video, piše Politico

Rusija, koja je pogođena zapadnim sankcijama i odlaskom mnogih stranih proizvođača automobila, oslonila se na Kinu i njene proizvođače kako bi održala ovaj sektor živim. Sada su krenuli u oživljavanje marke Volga, za što su osigurali oko 600 milijuna eura. Putin je ranije pozvao ruske dužnosnike da voze samo vozila domaće proizvodnje.

VEZANI ČLANCI

Volga na tržište izlazi s tri modela – limuzinom C-40 i dva crossovera K-30 i K40. Sva tri modela koriste učinkovit i štedljiv benzinski motor snage 188 konjskih snaga (300 Nm). U dizajnu rešetke hladnjaka zadržan je kontinuitet povijesnog izgleda automobila.

– Planiramo stvoriti domaću proizvodnju najkritičnijih komponenti. Trenutačno inženjeri iz Nižnjeg Novgoroda rade na rješenjima koja će omogućiti duboku lokalizaciju platforme i glavnih komponenti i sklopova. Automobilski klaster iz Nižnjeg Novgoroda ima sve za implementaciju ovoga – iskustvo, tradiciju, proizvodne kompetencije i najbolju strojarsku školu u zemlji – rekao je nedavno Alexander Podoplelov, voditelj tvrtke Passenger Car Production, prenosi TASS.

Komentara 22

AI
Aircooled
10:27 24.05.2024.

Na što je spala Rusija i to samo 30 godina nakon raspada SSSR-a. Nekada je Kinezima Rusija bila uzor za industrijsku proizvodnju a danas, nakon samo 3 desetljeća sve je obrnuto. SSSR je držao 12% svijetskog BDP-a, danas samo 3% i to je sve svedeno na izvoz nafte i plina, jednostavnu zaradu crpljenja energenata iz zemlje gdije netreba puno znanja i rada. Rusija je imperija na zalasku a ovaj rat u Ukrajini je ustvari očajan pokušaj okrenuti kotač povijesti unazad.

MA
marcellus
10:19 24.05.2024.

"Nove volge" su samo blago redizajnirani modeli Raeton Plus, Oshan X5 Plus i UNI-Z kineskog Changana s redizajniranom maskom i prednjim odbojnikom. Montaža je možda u Rusiji ali je sva tehnologija isključivo kineska, što znači da je to i dalje kineski auto.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:46 24.05.2024.

Lako za volan. NIsu ništa drugo mogli naći da bi osramotili rusku auto industriju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije