Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borbe u Ukrajini

Reuters doznaje: Putin opet nudi primirje ako se priznaju trenutačne linije bojišnice

Foto: Reuters/Pixsell
1/10
24.05.2024.
u 13:30

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je da je šef Kremlja više puta jasno dao do znanja da je Rusija otvorena za dijalog kako bi postigla svoje ciljeve, rekavši da zemlja ne želi "vječni rat"

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre koji priznaje trenutačne linije bojnog polja, rekla su izvori za Reuters, dodajući da je spreman nastaviti borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore. Tri izvora, upoznata s raspravama u Putinovu okruženju, rekla su da je ruski čelnik maloj skupini savjetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da ih prekine.

"Putin se može boriti koliko god je potrebno, ali također je spreman na prekid vatre – da zamrzne rat", rekao je visoki ruski izvor koji je radio s Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišoj razini u Kremlju. On je, kao i ostali, govorio pod uvjetom anonimnosti s obzirom na osjetljivost pitanja. 

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov, odgovarajući na zahtjev za komentarom, rekao je da je šef Kremlja više puta jasno dao do znanja da je Rusija otvorena za dijalog kako bi postigla svoje ciljeve, rekavši da zemlja ne želi "vječni rat". Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova i obrane nisu odgovorili na pitanja.

 

GALERIJA Posljedice ruskog napada na ukrajinski Harkiv
1/8
Ključne riječi

Komentara 78

Avatar majkuvam
majkuvam
14:26 24.05.2024.

Koje izmišljotine.Kao da će ruski dužnosnici prenijeti engleskim novinarima što Putin misli i planira.Već sami kontakt s njima bio bio akt veleizdaje.

Avatar zapadna turska
zapadna turska
14:43 24.05.2024.

ruska vojska je u rasulu. jedina šansa bila im je da USA ne odobri vojnu pomoć, međutim paket od 63 milijarde USD pomoći je izglasan, ATACMS dugog dometa je odobren i već razara ruske baze ne samo na okupiranom Krimu nego i u Novorosijsku! Uništavaju se ruski najmodeerniji PZO sustavi S400, a potopljen je i zadnji ruski vojni brod -nosač kinžala u Crnom moru! rusija je izgubila skoro pola crnomorske flote, a uskoro dolaze F-16! putler vidi da rusija ide prema porazu i pokušava zamrznuti trenutno stanje, ali ništa od toga!!!!

IG
IgorY
15:42 24.05.2024.

Neće prihvatiti jasno, a to znači da će izgubiti još i više teritorija. Pa ne odlučuju Ukrajinci o ratu. Oni su za igru dali samo teriotorij i ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije