Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE VIJESTI

Preminuo junak jedne od najvećih generacija u povijesti sporta. Ispisao je povijest zlatnim slovima

Pixabay
24.02.2024.
u 11:02

Iako nije bio među najboljim ofenzivcima, Talbo se proslavio igrama u obrani, pa je pola stoljeća kasnije ostao zapamćen kao jedan od najboljih braniča koji su ikada igrali u NHL-u.

Jean Guy Talbot, jedan od igrača koji su zlatnim slovima ispisali povijest hokeja, preminuo je u 92. godini, javljaju američki mediji. Talbot je u karijeri igrao za Minnesota North Stars, Detroit Red Wings, St. Louis Blues, Buffalo Sabres, no najbolje trenutke 19-godišnje profesionalne hokejaške karijere proveo je u dresu Montreal Canadiensa. 

GALERIJA Prekrasan ambijent obilježio je povijesnu večer Dinama

1/24

Za ovu momčad igrao je od 1955. do 1967. godine, a s njima je osvojio čak sedam naslova, od čega čak pet Stanley Cupova zaredom - od 1956. do 1960. godine, što je i dan danas rekord, budući da niti jedna momčad nije uspjela nadmašiti taj rekord. Iako nije bio među najboljim ofenzivcima, Talbo se proslavio igrama u obrani, pa je pola stoljeća kasnije ostao zapamćen kao jedan od najboljih braniča koji su ikada igrali u NHL-u.

 

 

VEZANI ČLANCI:

U ukupno 17 sezona u NHL-u zabio je 43 gola, dodao 242 asistencije te zaradio 1014 kaznenih minuta u 1066 utakmica u ligi. Jednom je bio član All Star momčadi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije