Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISAČEV DJED

Otkriveno je porijeklo Novaka Đokovića: 'Uvijek sam tvrdio da sam Hrvat jer Srbi nikada nismo bili'

Italian Open
Foto: CLAUDIA GRECO/REUTERS
1/13
24.05.2024.
u 08:21

Đokovićev otac Srđan je Crnogorac, dok mu je majka Dijana Hrvatica jer dolazi iz okolice Vinkovaca

Novak Đoković, jedan od najvećih tenisača u modernoj povijesti, redovito se provlači po medijima, a puno prašine podiglo se nakon razlaza s hrvatskom teniskom legendom Goranom Ivaniševićem nakon dugogodišnje uspješne suradnje. U centru pozornosti regionalnih medija i javnosti uz Novaka je redovito i njegova obitelj, supruga Jelena s djecom, njegovi roditelji i braća. Također, hrvatskoj javnosti često je vrlo zanimljivija njegova majka Dijana koja porijeklom dolazi iz okolice Vinkovaca. Dijanin otac, Zdenko Žagar, Hrvat je iz Vinkovaca, a trenutačno živi u beogradskom kvartu Čukarica. 

– Novak je genij, izvanredna osoba i najbolji igrač u povijesti tenisa. Ali nije bilo lako, to vam mogu reći. Kad se sjetim svega što se za to vrijeme dogodilo... Prvo je došla pandemija korone, pa diskvalifikacija na US Openu kada je Novak lopticom udario linijskog suca, a zatim deportacija iz Australije. Bilo je puno teških trenutaka – izjavio je nedavno Goran Ivanišević, Novakov bivši trener.

GALERIJA Ivanišević: Taj čovjek mi je uništio život...

Italian Open
1/6

– Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, također je rođena u istom mjestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se poslije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla – ispričao je Zdenko jednom prilikom za srpski portal Nova S. 

Ispričao je tada i da se od Dijane malo udaljio jer ga je krivila za razvod s njezinom majkom. Inače, naš novinar bio je jednom prilikom u Novakovu restoranu u Beogradu, a kako je bilo, možete pročitati OVDJE

VEZANI ČLANCI:

– Dijana je mene krivila za razvod i to mi ne može oprostiti. Ja smatram da je za razvod uvijek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv, toliko je i žena kriva. Međutim, moja kći to nije mogla razumjeti i totalno se udaljila od mene – ispričao je tada Dijanin otac koji se kasnije još jednom oženio, no druga supruga mu je preminula.

Inače, Đoković je u karijeri osvojio čak 98 naslova, čime je zauzeo treće mjesto u povijesti, a od turnirskih nagrada uprihodio je 182 milijuna američkih dolara, čime je najbolji svih vremena.

Komentara 48

Avatar CUBE
CUBE
12:55 24.05.2024.

Dao bi pola trofeja da je omiljen ( u svijetu ne na Balkanu ) al ljudi ga jednostavno ne vole

Avatar Dars
Dars
13:07 24.05.2024.

Taj je Hrvat isto kao i srpska gay premijerka.

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
09:20 24.05.2024.

Đoka je Srbin jer se tako osjeća. Ali je po krvi Hrvat. Njegovi uspjesi bi bili isti i da je socijaliziran u Pakistanu jer je krv i gebetika odlučujuća a ona je hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije