Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA VIJEST

Dinamo je smijenio Vlatku Peras!

Zagreb: Uzvanici u svečanoj loži maksimirskog stadiona
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
23.05.2024.
u 21:59

Još jedan korak prema potpunom zaokretu u Dinamu učinjen je u četvrtak . Nakon dugog perioda previranja na Maksimiru, predsjednica Uprave kluba Vlatka Peras je smijenjena s dužnosti

Odlukom Dinamovog Izvršnog odbora Vlatka Peras je smijenjena s dužnosti predsjednice Uprave. Njena pozicija u klubu postala je upitna već nakon što je Velimir Zajec osvojio izbore za predsjednika kluba, a nakon mnogih rasprava zbog gotovo neprobojnog ugovora kojim je Peras bila zaštićena, u Dinamu su konačno odlučili.

Krajem prošloga tjedna i službeno se našla u optužnici sa Zdravkom Mamićem i Igorom Kodžomanom zbog izvlačenja 72 tisuće eura iz kluba. Dinamo joj je ponudio sporazumni raskid ugovora i isplatu šest plaća, no Peras je to odbila i ostala na dužnosti. Peras je ugovor potpisala u proljeće 2023. godine.

VIDEO Velimir Zajec o prvim planovima: 'Sportski direktor je iznimno važan u klubu, potreban je čovjek koji je svjež i zna što radi'

Tim je ugovorom dobila povišicu plaće na 10 tisuća eura neto, a zajamčeno joj je i da će u slučaju otkaza imati pravo na isplatu cjelokupnog ugovora. To jest, ukoliko dobije otkaz trebalo bi joj biti isplaćeno čak 350 tisuća eura. Ipak, radi se tek o jednoj interpretaciji dokumenta. Čelništvo Dinama i njihovi odvjetnici osporavat će to pravo jer je prilikom potpisivanja ugovora zaobišao propisanu proceduru i njegovu ovjeru od strane Izvršnog odbora.

Na sjednici je članovima Izvršnog odbora omogućeno da pročitaju čitavo pravno mišljenje o ovome spornom slučaju. Dinamov odbor povukao je odlučan potez, no sagi zasigurno nije kraj. Pitanje koliko kome novca pripada tek treba biti odgovoreno, a za pronalaženje tog odgovora vrlo će vjerojatno biti nužna poprilično mukotrpna potraga.

GALERIJA Modrić i Ćorluka na krovu, legende među navijačima... Sjećate se zadnje Dinamove fešte na Trgu?

Zagreb: Uzvanici u svečanoj loži maksimirskog stadiona
1/16
Ključne riječi

Komentara 16

Avatar mrIvan
mrIvan
23:15 23.05.2024.

Parnica će biti duga i zeznuta - jedino što je sigurno da će odvjetnici profitirati.

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
03:15 24.05.2024.

Gonit će ih sudom.

Avatar mrIvan
mrIvan
23:14 23.05.2024.

Bukač, ovo je vijest - ti nemaš metar za izmjeriti bilo koju dimenziju vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije