Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Večernji te vodi na predstavu "Matovilka ili o pohlepi"

Matovilka
Dječje kazalište Dubrava
PR
Autor
PR članak
22.02.2011.
u 13:18

Darujemo ulaznice za predstave 6.3. u Dječjem kazalištu Dubrava

Iz radionice Dječjeg kazališta Dubrava u petak 4. 3. u 19 i 30 izaći će nova predstava, Matovilka ili o pohlepi. Predstava je nastala prema motivima iz priče Braće Grimm, a dramatizirao i režirao ju je Dario Harjaček. Ova lutkarsko-igrana predstava namjenjena je djeci od 5-10 godina, a vjerujemo da će u njoj uživati i odrasli.

U predstavi igraju: Marta Bolfan-Ugljen (Vještica, Žaba), Dunja Fajdić (Matovilka, Mišica), Matija Kezele (Miš, Pripovjedač) i Jadran Grubišić  (Kraljević, Pripovjedač). Autor glazbe je Frano Đurović, a scenografiju i lutke napravila je grupa GLOP Dramskog studija DKD-a*.

Kako vrijeme prolazi Matovilka braće Grimm postaje sve ozbiljniji tekst jer zadire u temu dužničkog ropstva, prekomjerne želje za stvarima koje nas okružuju, indoktrinacije i manipulacije. Osim toga Matovilka je jedan od najočitijih primjera suvremenog brandiranja- iako bi vrlo ograničen broj ljudi mogao prepričati sadržaj Matovilke, gotovo bi svi mogli reći da poznaju Matovilku -djevojku duge kose koju spušta niz kulu. Atribut ispunjava mjesto sadržaja.

A sadržaj Matovilke upravo sablasno zadire u našu stvarnost- zagledani u rajski vrt, roditelji željni salate iz tog vrta, založe vlastito dijete kako bi ostvarili svoju potrošačku pohlepu. Zato je vještica iz Matovilke najjasnija alegorijska slika današnjeg bankarskog sustava- primami i uzmi. Predstava Matovilka, iako namijenjena prvenstveno djeci, govori jezikom bankarstva i marketinga. Počevši od premise da današnja djeca poznaju logiku reklame možda i bolje nego logiku žive stvarnosti, u predstavi su likovi prezentirani kao proizvodi, kao brandovi, kao lutke koje bi vjerojatno rado ponijeli sa sobom kući nakon predstave. Ideja je ukazati da se iza tih slatkih lutaka negdje uvijek u pozadini krije i neka vještica koja će napraviti sve kako bi im iz ručice uzela njihove novčiće.

Izvedbe za građanstvo su u nedjelju, 6.3. u 11 i 18 sati u Dječjem kazalištu Dubrava.
Ulaznice možete rezervirati na www.kazalistedubrava.hr ili telefonom (01/2050 038, 2050 043).

Vecernji.hr daruje

Želite li pogledati ovu predstavu Dječjeg kazališta Dubrava? Posjetite našu Facebook aplikaciju Vecernji.hr vas vodi na evente i slijedite upute!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?