Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super savjeti

Znate li kako se pravilno kuha bijela riža? Slijedite ove upute i ispast će odlično

Shutterstock
14.08.2022.
u 07:00

Možete je pripremati u pećnici i u mikrovalnoj!

Iako se čini kao jednostavan posao, za kuhanje riže postoje određene metode kojih bi se trebalo držati ako želite da uvijek ispadne odlično, ovisno o tome u čemu je kuhate - u loncu, u mikrovalnoj ili u pećnici. Recipetineats.com donosi upute za svaki od njih. 

Ovo je deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1/10

U loncu na štednjaku
Na jednu šalicu riže stavite 1,5 šalicu vode, vatru stavite na srednju jačinu dok voda ne provrije, a tada smanjite na najmanju jačinu, poklopite i pustite da se kuha 13 minuta. Kada isključite vatru, ostavite još 10 minuta u loncu da odstoji.

U pećnici
Uzmite dvije šalice riže i 3 šalice proključale vode. Poklopite posudu i stavite u pećnicu na 180°C, 35 minuta. Također ostavite 10 minuta da odstoji.

U mikrovalnoj
Na jednu šalicu riže stavite 2 šalice proključale vode. Kuhajte 12 minuta, bez poklopca. Izvadite, poklopite i pustite 10 minuta da odstoji.

Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično:

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Hazl113
Hazl113
10:33 14.08.2022.

Ništa o pripremi. Riži treba najprije oprati dok ne voda ne bude prozirna. Neki ne isplahnu nekoliko puta u zdjeli, a netko u cjediljki. Ovo prvo je bolje. 3-4 puta dovoljno, ali bijelih riža ima bezbroj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije