Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško podnose

Žene, kvocate li često? Nemojte, muškarce to doslovno može - ubiti!

ljuta žena
Foto: Shutterstock
1/3
09.05.2014.
u 13:24

Muškarci su više pogođeni jer svoje probleme i frustracije ne dijele toliko često sa svojim prijateljima kao što rade žene.

Ako ste među onima koji na svojoj koži stalno slušaju i trpe prigovaranja, ovo morate pročitati.

Istraživači su otkrili da pretjerana prigovaranja od partnera, ali i drugih članova obitelji, susjeda, djece mogu udvostručiti rizik od smrti u srednjim godinama. Stres uzrokovan čestim svađama i stalni osjećaj zabrinutosti može uzrokovati srčana oboljenja i slabljenje imunološkog sustava što može dovesti do niza zdravstvenih problema.

Muškarci su više pogođeni jer svoje probleme i frustracije ne dijele toliko često sa svojim prijateljima kao što rade žene.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Danski istraživači koji su provodili ovo istraživanje otkrili su da muškarci najviše povjerenja imaju u svoju djevojku ili ženu, čak i kada je ona ta koja ih uzrujava. Istraživanje je obuhvatilo 9875 žena i muškaraca u dobi od 36- 52 godine, a trajalo je 11 godina. Tijekom tog vremena 196 osoba je preminulo od srčanih oboljenja, raka ili bolesti jetre uzrokovane alkoholizmom te samoubojstva.

Muškarci imaju manje prijatelja i osoba u "svojim mrežama" kojima bi se otvorili pa nakupljaju stres što dovodi do raznih oboljevaja i ranih smrtnih slučajeva.

>>Dokazana veza između fizičkog kažnjavanja djece i kasnije nasilne seksualnosti

>>Prekid je uvijek težak. Ovo će vam pomoći da kažete da je gotovo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije