Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Višefunkcionalni krevet Lift&GO, uzastopno osvaja vrijedne nagrade za inovaciju

Najnovija inovacija tvrtke Bernarda
08. prosinca 2017. u 10:29 258 prikaza
Višefunkcionalni krevet Lift&GO
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon osvojene zlatne medalje na 45. salonu inovacija u Ženevi, zaredale su se srebrne medalje na ARCA-i međunarodnoj izložbi inovacija u Zagrebu i Međunarodnom sajmu inovacija u Nürnbergu. Veliko iznenađenje uslijedilo je na najvećem sajmu inovacija u Aziji u korejskom Seoulu gdje je krevet Lift&Go osvojio zlatnu medalju.

Sudjelovanje hrvatskih inovatora na 13. Međunarodnom sajmu inovacija, najvećem takve vrste u Aziji, organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Hrvatska je na sajmu predstavila osam inovacija od kojih su dvije inovacije nagrađene zlatnom, četiri srebrnom i jedna brončanom medaljom.

Zlatne medalje osvojili su Medicinski električni krevet Lift & go tvrtke Bernarda iz Pušćina i Hidraulični servomotor za automatski start turbine u energanama rafinerije nafte u ex zoni inovatora Damira Rogoza, Antuna Miholovića i Tvornice Turbina Karlovac i

Višefunkcionalni krevet Lift&GO | Autor : PROMO Foto: PROMO

Srebrnom medaljom nagrađeni su GRUNNER pametni električni bicikl Ivana Golubića i tvrtke Mobile Vehicle Technology iz Pisarovine, Samohodni vagon za prijevoz rasutog tereta tvrtke RŽV Čakovec, 3D znanstvena podmornica Srednje strukovne škole Samobor i Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor te Mobilna solarna energetska jedinica Mosej 2.2. Ronilačkog kluba „Zrinski“ iz Karlovca. Brončana medalja pripala je Uređaju za detekciju i dojavu pada motocikla i lokaciju vozača, autora Siniše Brođanca. Inovacija Višenamjenska dvorišna vrata u sklopu pametne kuće, grupe autora Srednje Tehničke škole Faust Vrančić iz Zagreba, nagrađena je posebnom nagradom Asocijacije inovatora Indonezije.

Na sajmu na kojem je predstavljeno više od 740 inovacija iz 34 zemlje svijeta, hrvatski inovatori su ostvarenim uspjehom još jednom pokazali da idu ukorak sa svjetskim postignućima.

Inovator Boris Perovski u suradnji s Bernardinim razvojnim timom kojeg vodi Pavao Roško, vođen idejom i iskustvom da je suvremena medicinska njega nezamisliva bez kreveta koji omogućuje pozicioniranje pacijenata u više položaja, kreirao je Lift&GO medicinski električni krevet za ležanje, sjedenje, lakše ustajanje i stajanje pacijenata s određenim zdravstvenim poteškoćama. Krevet Lift&GO oblikovan je da korisniku omogući optimalnu razinu neovisnosti i slobode pokreta. Jednostavnom upotrebom daljinskog upravljača korisnik odabire željeni položaj. Podnica madraca je konstruirana od tri dijela koja se dižu pojedinačno ili zajedno u zavisnosti od potreba i zdravstvenog stanja osoba koje ga koriste. Na podnicu je ugrađen specijalni trodijelni madrac koji omogućuje nesmetano pomicanje podnica, a ne ugrožava stabilnost tijela korisnika. Prilagođenim dizajnom kreveta Lift&GO izbjegnut je klasičan bolnički izgled kreveta kako bi se što bolje uklopio i u kućni interijer.

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan