Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
živa odjeća

[VIDEO] Pogledajte kako nastaju haljine i nakit od fermentiranog čaja!

haljine od fermentiranog čaja
Foto: Screenshot/FOX TV
1/5
25.02.2014.
u 10:49

Sacha Laurin dizajnerica je iz Sacramenta u SAD-u koja uzgaja haljine

Moda je doista uznapredovala, a ovih dana postala je i održiva, ekološki prihvatljiva i prije svega - živa!

Sacha Laurin dizajnerica je iz Sacramenta u SAD-u koje haljine uzgaja. Za to joj je potreban zeleni čaj koji nakon prokuhavanja obogaćuje kulturama sira. Ništa neobično, Laurin je inače u sirnom biznisu, no strastvena je oko takozvane kombucha visoke mode (kombucha je fermentirani čaj).

Tkanina koja nastaje je održiva, a do nje dolazi razvojem bakterija sličnih sirnim kulturama u čaju. Točan je naziv tajnog sastojka "Scoby" a riječ je simbiozi bakterijskih kolonija i kvasca.

- Kulture rastu na tkanini, a deblje su što su starije i postaju nalik koži, pojašnjava dizajnerica koja uz pomoć ove neobične tkanine stvara sve od haljina i nakita do kravata.

>>H&M predstavlja novu kolekciju na Paris Fashion Weeku! Pratite uživo u srijedu od 21.20 sati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije