Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uživanje za blagdanskim stolom bez žgaravice

Uživanje za blagdanskim stolom bez žgaravice
Foto: Promo
1/2
04.04.2018.
u 16:22

RefluSTAT sadrži alginate i karbonate koji brzo i učinkovito mehanički sprječavaju povratak želučanog soka u jednjak

Foto: Promo
Od zime do jeseni, tijekom svakog smo doba godine barem jednom pozvani sjesti za blagdansku trpezu. Na stranu brojna upozorenja kako treba izbjegavati prezačinjenu, tešku i masnu hranu, alkoholna i gazirana pića... Blagdani „zovu“ na okupljanje i druženje uz hranu, to je gotovo upisano u genetski kod ljudi u cijelom svijetu.

Kako slično uživamo u hrani, slično i patimo od tegoba, od kojih je među najčešćima gastroezofagealni refluks, poznatiji kao žgaravica. Što je uopće žgaravica i kako ublažiti i ukloniti njezine simptome?

Žgaravica nastaje kada se želučana kiselina ne upije u hranu i s njom ne nastavi putovati kroz probavni trakt, već se vrati u ispražnjeni želudac i počne nagrizati njegovu stjenku. Simptomi žgaravice mogu ozbiljno narušiti kvalitetu života, mogu se proširiti na bolove u prsima ili poteškoće s gutanjem.

Liječnici već dugo za ublažavanje simptoma žgaravice preporučuju bezreceptne pripravke na bazi alginata i karbonata, kao što je JGL-ov RefluSTAT. Kada RefluSTAT dođe u dodir s kiselim pH vrijednostima želuca, taloži se formirajući gel. U međuvremenu, karbonati prisutni u proizvodu oslobađaju ugljični dioksid koji omogućava gelu da se izdigne i formira čep koji sprječava povratak želučanog soka u jednjak, čime učinkovito i brzo i brzo djeluje na žgaravicu i donosi olakšanje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije