Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO I LAKO!

Tvrdokorne masne mrlje s tave očistite vrlo jednostavno: Trebaju vam samo dva kuhinjska sastojka

Shutterstock
09.10.2022.
u 07:00

Posuđe je katkada teško očistiti, pogotovo kada je riječ o naslagama masnoće, ali slijedite ove korake i taj posao neće vam više biti težak

Ako vam se često dogodi da masnoću s tave ne operete odmah, nego tek kasnije, onda sigurno znate da ribanje tvrdokorne masnoće  može biti naporan i težak zadatak. Međutim, postoji jedan veoma jednostavan način uklanjanja zagorjele masnoće, i to brzo, i bez kupovine skupih proizvoda, piše The Sun.

Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji:

1/9

Prvo uzmite svoju prljavu tavu i napunite ju kipućom vodom do vrha. Ostavite ju nekoliko minuta i zatim ju ispraznite, ali nemojte ju sušiti. Zatim po dnu posude pospite sodu bikarbonu, pogotovo na dijelove koji imaju najviše masnoće ili gdje je zagoreno. 

Zatim na sodu bikarbonu dodajte i malo soli ,a najbolji je odabir krupna morska sol. Nakon toga u praznu bocu s raspršivačem ulijte bijeli ili jabučni ocat te ga poprskajte po posudi. Kada se krenu raditi mjehurići, znat ćete da kreće djelovati.

Na kraju uzmite vlažnu spužvicu i dobro oribajte tavu, kao i sve mrlje i prljavštinu koje se na njoj nalaze. Za vrijeme ribanja primijetit ćete da se stvaraju mjehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste za ponovno korištenje.

Kako uštedjeti struju i vodu pri pranju rublja? 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije