Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao?

Seks umjesto treninga? Evo koliko kalorija možete potrošiti u samo pola sata

Shutterstock
13.10.2020.
u 23:25

Kako tvrde stručnjaci, ključ u trošenju što većeg broja kalorija je da seks bude što duži i strastveniji, a otkrili su i kako to postići.

Dodiri, ljubljenje i seks dokazano su odlični za naše zdravlje - psihološko, emocionalno, ali i fizičko. Otkucaju srca se povećavaju, tijelo se pojačano znoji i automatski troši određeni broj kalorija. Nakon brojnih istraživanja stručnjaci su otkrili koliko točno kalorija troši određena 'ljubavna' aktivnost. 

Kako prenosi Woman's Day, ljubljenjem se zbližavate s partnerom, ali i gubite kilograme. Jedan sat neprestanih poljubaca potrošit će 68 kalorija. "Ako se uz to još i dodirujete mogli biste doći i do 90 kalorija", tvrdi Jaiya Kinzbach, seksologinja iz Los Angelesa.

Malo strastvenije ljubljenje uz skidanje odjeće pokrenut će tijelo, a u samo pola sata možete potrošiti i do 230 kalorija - to je kao da ste bili u teretani! "Počnete ubrzano disati i srce lupa jače, a samim time veća je i potrošnja kalorija", rekla je Gilda Carle, psihoterapeutkinja.

Vrijeme je za fizičku aktivnost: Isprobajte trening popularne trenerice Suzane Štimac

Kada je u pitanju seks, najviše trošite oralnim - 100 u sat vremena. Trenerica Brooke Marrone iz New Yorka dodaje da ćete bolji rezultat postići ako se međusobno dodirujete i isprobate neke nove poze. 

Penetracijom žene u prosjeku potroše 69 kalorija u 25 minuta, a muškarci 31 više. Kako tvrde stručnjaci, ključ u trošenju što većeg broja kalorija je da seks bude što duži i strastveniji. Stenjanjem, mijenjanjem poza i ljubljenjem možete to postići. 

Jeste li znali da vam ljubljenje može produljiti život?

1/9

Komentara 3

Avatar manjejeviše
manjejeviše
08:02 14.10.2020.

Onda najbolje kad se vratiš iz teretane nastaviti u krevetu još sat vremena.

Avatar zoster1
zoster1
06:16 14.10.2020.

oralni seks od sat vremena ??!! ....ma daaaaaaj !!!!

Avatar KalebJosua
KalebJosua
04:23 14.10.2020.

seks nije sport i ne promovirajte promiskuitet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije