Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Regionalni taksisti (pre)brzo voze, a vole razgovarati i o Titu

Iskustva u slovenskim taksijima korisnicima su najugodnija, a ona u Srbiji najmanje su ugodna.
09. srpnja 2010. u 13:29 4 komentara 6 prikaza
\'15.02.2010. Hrvatska, Zagreb - Zagrebacki taksisti na taxi stajalistu u Marticevoj ulici. Photo: Anto Magzan/PIXSELL\'
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Iskustva u slovenskim taksijima korisnicima su najugodnija, a ona u Srbiji najmanje su ugodna, pokazalo je to istraživanje agencije za mystery shopping Heraklea provedeno u suradnji s regionalnim agencijama.

Istraživanje je provedeno povodom dolaska konkurencije u Zagreb, a predmet istraživanja bila su iskustva vožnje u taksijima u šest zemalja bivše Jugoslavije. Pritom se obraćala pozornost na ispravnost, urednost i čistoću automobila, izgled vozača, njegovu ljubaznost i uslužnost te izdavanje računa i sustav naplate.

Sigurno će poreznim upravama biti zanimljivo potvrditi sumnju da mnogi taksisti ne izdaju račune. U Srbiji je tajni kupac čak na svoj upit o izdavanju računa bio potjeran iz taksija, a u Bosni je tajnom kupcu razrezana novčanica od 10 maraka kad je komentirao da je to preskupo za vožnju dvije ulice dalje.

U Sloveniji čak 80 posto taksista samoinicijativno izdaje račun. U Hrvatskoj to čini tek svaki treći taksist, isto toliko će ga izdati ako ga lijepo zamolite, a o cijeni se može pregovarati.

Regionalni taksisti voze (pre)brzo, previše pitaju za privatne stvari, raspravljaju o našim ukusima, a jedna od tema razgovora zna biti i Tito. Na istoku su poneki taksiji u jako lošem stanju pa im se spuštaju prozori i padaju vrata, a i gase se čim stanu na semaforu.

Osim što je cijena prijevoza taksijem od dubrovačke zračne luke do grada varijabilna i iznadprosječno velika, a usluga niska, i tome se priča po svijetu, sa zagrebačkog aerodroma u Veliku Goricu radije krenite pješke jer cijena je dvostruka, a taksisti nerado voze tu rutu jer onda "izgube red za Zagreb“.

adidas Solar Boost 19
Slatke muke
Najmekše tenisice za duge pruge: od brzih treninga do maratona
  • penzioner_toni:

    Ako motor stane na semaforu ne mora da znaci da je auto u losem stanju mozda je ugradio start-stop funciju u ficu

  • riousa:

    Zivio drug TITO. O dobrom covijeku pricat ce se zauvijek. Doci ce. Nove generacije!

  • ima boga:

    normalno je da ljudi pričaju o Titu koji je bio za čovjeka radnika,sigurno neče pričati,za onoga koji je za svoj narod rekao da je stoka sitnog zuba,samo si pogledajte posječenost kuče Tita i Tuđmana i sve če vam biti jasno,za ... prikaži još! vrijeme Tita cijenilo se poštenje,rad,moral,a za vrijeme Tuđmana i HDZ-a cijenio se i cijeni lopovluk ,kriminal,cijeni se dakle zlo,a znamo da je od zla sotona,a od dobra Bog.