sezona jagoda

RECEPT DANA Za njega vam ne treba puno vremena: Brzi jogurt kolač s jagodama

@natalija_mysticcakes
23.05.2025.
u 09:30

Kolač je još ukusniji dan nakon pečenja jer dodatno omekša i upije sve arome. Čuvajte ga pokrivenog na sobnoj temperaturi do 2 dana.

Miris jagoda u zraku, topla kuhinja i jednostavan recept koji vas ne veže satima za štednjak – postoji li bolji način da proslavimo sezonu jagoda? Ovaj jogurt kolač s jagodama idealan je za one trenutke kada želite nešto slatko, domaće i bez puno kompliciranja. Spaja sočnost jogurta, svježinu jagoda i mekoću laganog biskvita, a priprema traje kraće nego što mislite. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes. Uživajte! 

Sastojci

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 120 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • naribana korica 1/2 limuna
  • 100 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 g pšeničnog griza
  • 200 g oštrog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo 

Dodatno:

  • 500 g svježih jagoda
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema: U veću zdjelu razbijte jaja, dodajte prstohvat soli, šećer i vanilin šećer. Miksajte oko 10 minuta – dok smjesa ne postane svijetla i trostruko veća. Dodajte naribanu limunovu koricu, ulje i jogurt pa lagano promiješajte pjenjačom. Na kraju dodajte griz, brašno i prašak za pecivo. Sve nježno sjedinite pjenjačom – miješajte lagano kako se smjesa ne bi slegla. Tepsiju obložite papirom za pečenje i u nju izlijte pripremljenu smjesu. Lagano protresite da se smjesa ravnomjerno rasporedi. Jagode operite, očistite i narežite na četvrtine. Posložite ih po vrhu biskvita. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30–35 minuta, dok kolač ne dobije zlatnosmeđu boju. Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim ga pospite šećerom u prahu i narežite na kocke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije