Ako volite kombinaciju čokolade i voća, ovaj cheesecake će vas osvojiti već nakon prvog zalogaja! Pjenasta krema od jagoda na mekanom biskvitu s Nutellom, prelivena glatkim ganacheom – pravi je favorit među proljetnim desertima. Lagana, a raskošna, ova torta savršena je za obiteljska druženja, rođendane ili trenutke kad želite sebe počastiti nečim posebnim. Recept je s food bloga @kitchen_diaries.hr. Uživajte!
Sastojci:
Biskvit s Nutellom:
- 1 jaje
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 ml vode
- 50 ml ulja
- 40 g Nutelle
- 40 g brašna
- 5 g kakaa
- ½ vrećice praška za pecivo
Krema od jagoda:
- 150 g svježih izblendanih jagoda
- Par kapi arome jagode
- 20 g instant želatine
- 2 pune žlice šećera u prahu (ili više, po ukusu)
- 200 g mascarponea
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
Ganache s Nutellom:
- 100 g mliječne čokolade
- 90 ml slatkog vrhnja za šlag
- 30 g Nutelle
Priprema: Izmiksajte jaje, šećer i vanilin šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte vodu, ulje i Nutellu te kratko izmiksajte. Umiješajte prosijane suhe sastojke: brašno, kakao i prašak za pecivo. Smjesu ulijte u kalup promjera 16 cm obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C oko 20 minuta (ili dok čačkalica ne izađe suha).
Krema od jagoda: Mascarpone kratko izmiksajte, zatim dodajte jagode, aromu i prosijani šećer u prahu. Dodajte slatko vrhnje i kratko izmiksajte. Po potrebi dodajte još šećera u prahu. Tijekom miksanja postupno dodajte instant želatinu u prahu. Miksajte dok krema ne postane čvrsta. Prelijte kremu preko ohlađenog biskvita i stavite u hladnjak da se stisne (najbolje preko noći).
Za ganache u lončiću na laganoj vatri zagrijte sve sastojke uz miješanje dok se čokolada ne otopi i ganache ne postane gladak. Prohladite, a zatim prelijte preko ohlađene torte. Vratite tortu u hladnjak da se ganache stegne.