mljac!

RECEPT DANA Spoj kojem ne možete odoljeti: Cheesecake od jagoda i Nutelle

@kitchen_diaries.hr/Instagram
16.05.2025.
u 09:30

Uživajte u svakom zalogaju ovog čokoladno-voćnog užitka!

Ako volite kombinaciju čokolade i voća, ovaj cheesecake će vas osvojiti već nakon prvog zalogaja! Pjenasta krema od jagoda na mekanom biskvitu s Nutellom, prelivena glatkim ganacheom – pravi je favorit među proljetnim desertima. Lagana, a raskošna, ova torta savršena je za obiteljska druženja, rođendane ili trenutke kad želite sebe počastiti nečim posebnim. Recept je s food bloga @kitchen_diaries.hr. Uživajte! 

Sastojci: 

Biskvit s Nutellom: 

  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 40 g Nutelle
  • 40 g brašna
  • 5 g kakaa
  • ½ vrećice praška za pecivo

Krema od jagoda: 

  • 150 g svježih izblendanih jagoda
  • Par kapi arome jagode 
  • 20 g instant želatine
  • 2 pune žlice šećera u prahu (ili više, po ukusu)
  • 200 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag

Ganache s Nutellom: 

  • 100 g mliječne čokolade
  • 90 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 30 g Nutelle

Priprema: Izmiksajte jaje, šećer i vanilin šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte vodu, ulje i Nutellu te kratko izmiksajte. Umiješajte prosijane suhe sastojke: brašno, kakao i prašak za pecivo. Smjesu ulijte u kalup promjera 16 cm obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C oko 20 minuta (ili dok čačkalica ne izađe suha).

Krema od jagoda: Mascarpone kratko izmiksajte, zatim dodajte jagode, aromu i prosijani šećer u prahu. Dodajte slatko vrhnje i kratko izmiksajte. Po potrebi dodajte još šećera u prahu. Tijekom miksanja postupno dodajte instant želatinu u prahu. Miksajte dok krema ne postane čvrsta. Prelijte kremu preko ohlađenog biskvita i stavite u hladnjak da se stisne (najbolje preko noći).

Za ganache u lončiću na laganoj vatri zagrijte sve sastojke uz miješanje dok se čokolada ne otopi i ganache ne postane gladak. Prohladite, a zatim prelijte preko ohlađene torte. Vratite tortu u hladnjak da se ganache stegne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije