Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kamo za valentinovo?

Putovima ljubavi Hurem i sultana Sulejmana u gradu na Bosporu

Istanbul
Foto: Filip Brala/PIXSELL
03.02.2014.
u 09:15

Dogovorite prije puta sve o vizi i načinu vađenja. Turska je valuta lira, no primaju i eure i dolare.

Romantika, Valentinovo, zalaz sunca nad Bosporom – draganu za ručicu i put grada na dva kontinenta pa baš kao što je nekada svojoj Hurem ljubav iskazivao sultan Sulejman, pokušajte i vi.

Putovima velikog osvajača, ali i romantičnog poete, da se uvjerite što ga je inspiriralo da izrekne najljepše ljubavne stihove.

Otputujte iz Zagreba izravnim letom u Istanbul te upoznajte grad koji ljubitelje Orijenta ostavlja bez daha, obiđite ga u poludnevnom razgledu u pratnji lokalnog vodiča. Nekadašnji hipodrom danas je memorijalni trg, obiđite i Plavu džamiju sa šest minareta i ukrasima od plavog porculana, Aju Sofiju sagrađenu u doba cara Justinijana.

Palaču Topkapi, osmanlijski dvorac koji je sagradio sultan Mehmed II., uživajte u zalazu sunca na Zlatnom rogu i pogledu na Mramorno more i Bospor.

Osjetite bilo noćnog života grada, počastite nepca specijalitetima i zaplešite. No istraživanju turske metropole time nije kraj, barem dok ne popijete čaj na bazaru, ne kupite začine, rahat-lokum, poneki komad kože ili tepih...

Sve to, dakako, cjenkajući se – jer se to od vas očekuje.

(Elite Travel, 4444 kuna za dvije osobe, zrakoplovom, 4 dana)

SAVJET: Raspitajte se o hotelu. Turci drže dosta visok standard. Dogovorite prije puta sve o vizi i načinu vađenja. Turska je valuta lira, no primaju i eure i dolare.

>>Kad ako ne sad? Velika jabuka u vrijeme ljubavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije