Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ali, i kožu!

Prestanite ju raditi: Ova uobičajena navika prije spavanja oštećuje vašu kosu

shutterstock
27.01.2024.
u 07:00

Također možete razviti perut koja, iako nije ozbiljna, iznimno je iritantna.

Svi smo krivi za kasno noćno pranje kose i odlazak u krevet prije nego što pustimo da nam se kosa osuši, ali stručnjaci su upozorili da bi to moglo biti vrlo problematično. Zapravo, spavanje s mokrom kosom može imati prilično strašne posljedice, od gljivičnih infekcija do prhuti, da ne spominjemo oštećenu kosu, piše Metro.

Triholog Faisal Ahmed kaže: 'Zbog vlažnih i toplih uvjeta, spavanje s mokrom kosom može privući gljivične infekcije na tjemenu, poput lišajeva. To može uzrokovati ožiljke i gubitak kose'. Također možete razviti perut koja, iako nije ozbiljna, iznimno je iritantna. 'Spavanje s mokrom kosom može privući bakterije koje mogu uzrokovati svrbež i perutanje vlasišta', dodaje.

VEZANI ČLANCI: 

Zatim, tu je i šteta za vaše lijepe pramenove: 'Ova navika može uzrokovati lomljenje kose ili ispucale vrhove, jer kada je kosa mokra, folikuli su također slabi', kaže Faisal, koji je suosnivač PowerYourCurls.com, 'Budući da je kosa sklona petljanju dok spavate, velike su šanse da će doći do gubitka kose i ispucalih vrhova'.

Ali, nije samo vaša kosa u problemu! Spavanje s mokrom kosom također može oštetiti vašu kožu. Kao što nam dermatolog dr. Hamdan Abdullah Hamed kaže: ‘Spavanje s mokrom kosom može uzrokovati prištiće na koži, pa čak i na tjemenu'. To je uzrokovano bakterijama koje se nakupljaju na jastuku iz vaše mokre kose.

VEZANI ČLANCI: 

'Također biste mogli dobiti akne na tjemenu zbog folikulitisa ili upaljenih folikula kose', nastavlja. Dakle, u osnovi, ako ste skloni spavanju dok vam je kosa još mokra, vjerojatno biste trebali prestati.

Odlučila je 'trenirati kosu' pa ju nije prala 20 dana: 'Nisam bila spremna na posljedice'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije