Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Nemojte bacati ulje u sudoper ili zahod: Ovo je ispravan način!

Shutterstock
22.01.2024.
u 07:00

Može začepiti odvod

Ako ostatke pića, juhe, umaka i drugih tekućina bacate u sudoper, odlaganje ulja na isti način moglo bi vam se činiti kao sasvim logična stvar. No, masnoće i ulje mogu prouzročiti ozbiljne probleme vašem vodovodu te bi se trebale držati što dalje od njega, piše Metro.

Ulja i masti na kraju se zalijepe, nakupljaju se u cijevima i uzrokuju začepljenje. Nakupljene masti također mogu pridonijeti začepljenjima koja dovode do stvaranja otpadnih voda i poplava, što može nanijeti ozbiljnu štetu vašem domu.  

VEZANI ČLANCI:

Umjesto toga, male količine ulja i masti možete baciti u smeće nakon što se sasvim ohlade. Pokušajte skinuti što više ostataka prije nego što posuđe stavite u pranje, jer ulje i u vodi od posuđa može stvoriti probleme.

Ako imate veliku količinu ulja ili masti, nemojte ih bacati u smeće ni u zahod. Budući da se voda i ulje teško miješaju, ulje se u cijevima može ohladiti te prouzročiti štetu. Umjesto toga, korisno je imati stare staklenke ili posude za sakupljanje rabljenog ulja.

Najbolje je upotrijebiti nešto s poklopcem kako se ne bi izlijevalo i stvaralo nered u vašoj kanti za smeće. Jednostavno staklenku bacite u smeće i ne morate brinuti o mogućim štetama.

Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje: "To je dovoljno ako sami napravite ovakvo sredstvo..."

Ključne riječi

Komentara 10

DO
doberdedec
10:00 22.01.2024.

Staklenku punu ulja baciti u smeće, e moj pametnjakoviću, tu staklenku treba odvesti na zeleni otok, a ne u smeće.

MA
malaliba
10:19 22.01.2024.

Kaj morate stalno prenositi nekakva gluposti iz drugih novina?!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:09 22.01.2024.

ili još bolja ideja, uzmete staklenku i potajno ženi ukradite jedne čarape. Stavite čarapu preko otvora staklenke i onda polako ulijte ulje u staklenku. Tako filtrirano ulje možete upotrijebiti za dizelaše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije