Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moj Posao

Poticanje sezonskog zapošljavanja u novoj akciji

turizam
Arhiv VL
03.03.2010.
u 09:00

U sklopu akcije MojPosao u razdoblju od 17. veljače do 1. rujna 2010. osigurava niz olakšica svim malim i obiteljskim hotelima, kampovima, restoranima i kafićima.

Kako bi potaknuo poslodavce na pravovremenu pripremu za turističku sezonu te istodobno osigurao veću ponudu sezonskih poslova, MojPosao i ove godine u suradnji s partnerima provodi akciju "Poslovi u turizmu". Poslodavcima iz turističkog sektora akcija osigurava da korištenjem različitih usluga oglašavanja ostvare povećani odziv kandidata na oglase, a cilj je akcije brži pronalazak kvalitetnih sezonskih radnika te povećanje mobilnosti na tržištu rada za vrijeme turističke sezone.

U sklopu akcije MojPosao u razdoblju od 17. veljače do 1. rujna 2010. osigurava niz olakšica svim malim i obiteljskim hotelima, kampovima, restoranima i kafićima. Ovi poslodavci tako mogu ostvariti niz pogodnosti, od povoljnije objave oglasa za radna mjesta, besplatnog korištenja baze životopisa MojPosao s više od 120.000 aktivnih životopisa, do jedinstvenog sustava za predselekciju kandidata – LJUDEVIT.

Uspješnost i važnost ove akcije potvrđuju i ovogodišnja mreža partnera, pa tako akciju tradicionalno podržava Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), zatim Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) te Hrvatska udruga hotelijera (HUH) koji svoje članice aktivno potiču na zapošljavanje kvalitetnog kadra.

Iskustvo prethodnih godina pokazuje veliki interes poslodavaca za ovu akciju, a tradicionalno su najtraženija zanimanja konobar i kuhar. Prošlogodišnji rezultati akcije pokazali su kako je, unatoč teškom gospodarskom okruženju, turizam u Hrvatskoj zabilježio manje poteškoća u odnosu na ostale gospodarske grane.

Turistička sezona trebala bi ove godine u određenoj mjeri smanjiti broj nezaposlenih, a sezonsko zaposlenje moglo bi predstavljati privremeno rješenje problema za velik broj nezaposlenih. Rezultati prošlogodišnje akcije pokazali su kako za sezonsko zaposlenje stručna sprema uglavnom nije važna ili se traži srednja stručna sprema. Također, najveći broj radnih mjesta ne zahtijeva preveliko radno iskustvo, a tradicionalno je poželjno znanje stranih jezika. Ovakvi su uvjeti idealno rješenje za mlade posloprimce s kratkim radnim iskustvom koji trenutačno teže pronalaze posao i koji su u nezavidnom položaju na tržištu rada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije