Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljac!

Pohane palačinke s nadjevom – dostojna utjeha nakon povratka s produženog vikenda

Marija Herjavić Jerkić
02.11.2022.
u 07:05

Jelo koje, očekivano, svi obožavaju! Možete sve pripremne radnje odraditi dan ranije i kad dođete s posla samo ih friško panirajte i začas su gotove. Ovaj put koristili smo recept s najosnovnijim nadjevom – najbrže se gotove, a mnogima i najfinije!

Dugo se nismo družili s gastroblogericom Marijom Herjavić Jerkić, ali ove palačinke nismo željeli propustiti. Savršena ideja za ručak, ne moramo ni napominjati da će vas klinci zbog ovoga obožavati.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Pohane palačinke

Sastojci za palačinke (za 5 komada):

1 veće jaje

300 ml tekućine (voda i mlijeko, pola-pola)

150 g oštrog brašna

malo soli

Za tartar:

majoneza

žlica-dvije kiselog vrhnja

kiseli krastavci

papar, sol

Dodatno:

nadjev po želji (sir i kuhana šunka)

oštro brašno

jaja

krušne mrvice

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Za palačinke dobro povežite sve sastojke, pa ih ispecite na neprijanjajućoj tavi. Po potrebi dodajte malo brašna ili tekućine, ovisno o veličini jajeta i brašnu. Imate li kvalitetnu tavu, nećete morati koristiti masnoću pri pečenju. U svaku palačinku stavite nadjev po želji, pa zarolajte. Panirajte redom: prvo ih uvaljajte u posoljeno brašno, zatim u jaje koje ste prethodno umutili i na kraju u krušne mrvice. Pržite u nauljenoj tavi i poslužite po želji sa salatom i/ili nekim umakom. Za tartar sve sastojke promiješajte i poslužite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije