Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suvremen život

Podrška partnera jedini je lijek protiv stresa

'ljubavipraznici_nnn_ekr_161'
''
22.02.2012.
u 15:11

Dođete li s posla nervozni, a kod kuće vas čega nezadovoljni partner, nikad nećete izaći iz začaranog kruga, tvrde znanstvenici

Najbolje sredstvo za ublažavanje stresa koji ste nakupili za teškog dana na poslu jest podrška brižnog partnera kod kuće, kaže nova studija.

To možda i ne izgleda kao neko povijesno otkriće, no studija Državnog sveučilišta u Floridi prvi je uspjeli pokušaj da se izmjere učinci koje u kući i na poslu može stvoriti podrška suosjećajnog slušatelja. Autor studije Wayne Hochwarter izmjerio je da napeti zaposlenik ima 25 posto višu razinu koncentracije ako ima harmoničan život kod kuće. Takvi ljudi imaju 33 posto više šanse za pozitivan odnos s kolegama, kao i 20 posto višu razinu zadovoljstva poslom.

Prijašnja istraživanja povezivala su stres s posla s cijelim nizom mentalnih i fizičkih bolesti, među ostalim s depresijom i pretilošću. No ovo istraživanje pokazuje kako stres vodi u začarani krug. – Ako ste još uvijek ljutiti ili nezadovoljni zbog jučerašnjeg stresa, vaš će radni dan ići u samo jednom mogućem smjeru – prema dnu – objašnjava Hochwarter.

Ključne riječi

Komentara 4

LI
liliZG
15:28 22.02.2012.

Apsolutno se slažem s tim......................

ZA
zagzag
15:40 22.02.2012.

mijenjam ženu...

IS
istima
19:04 22.02.2012.

Daaa ..... sigurno je lakše bit pod stresom 8 sati negoli 24 sata dnevno..... ovim su zaista otkrili Ameriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije