Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mogu biti različiti

Ovo je 10 najčešćih razloga zašto ne možete uživati ​​u orgazmu!

Shutterstock
29.09.2023.
u 22:53

Ginekolog Sachin Maiti smatra da taj problem može biti uzrokovan nizom problema

Sachin Maiti, konzultant u Pall Mall Medicalu, rekao je da jedna od pet njegovih pacijentica nikada nije doživjela orgazam. Gospodin Maiti, koji je liječio oko 50.000 žena, smatra da problem može biti uzrokovan nizom problema, piše The Sun.

“Stres, tjeskoba, traume iz prošlosti, pa čak i društvena očekivanja mogu stvoriti mentalno okruženje koje sprječava sposobnost potpunog prepuštanja i uživanja u intimnim trenucima. Mentalne i emocionalne blokade mogu imati dubok utjecaj na ženina seksualna iskustva", objasnio je.

VEZANI ČLANCI:

Na neke žene mogu utjecati medicinska stanja koja smanjuju vjerojatnost da dožive orgazam. "Trauma povezana s porodom i medicinski postupci kao što su histerektomija ili operacija zdjelice mogu dovesti do promjene osjeta i utjecati na sposobnost žene da postigne orgazam." Anorgazmija - fizičko stanje odgođenog, rijetkog ili odsutnog orgazma - pogađa oko 4,6 posto žena, prema studijama. "Ovo stanje može biti ukorijenjeno u hormonskoj neravnoteži, neurološkim poremećajima ili određenim lijekovima koji ometaju seksualni odgovor", dodao je. Ginekolog je potaknuo sve koji se bore s postizanjem orgazma da se jave liječniku i otvoreno govore o svojim problemima.

"Stvaranjem dijaloga koji premošćuje jaz između medicinske znanosti i individualnih iskustava, možemo ublažiti stigmu povezanu sa zabrinutošću za seksualno zdravlje. Potaknuo bih otvorenu komunikaciju s pružateljima zdravstvenih usluga koji su specijalizirani za seksualno zdravlje, jer oni mogu ponuditi prilagođene smjernice i intervencije za rješavanje specifičnih problema s kojima se svaka žena suočava. Od savjetovanja do medicinskih tretmana, dostupan je niz opcija koje ženama pomažu u postizanju ispunjenog seksualnog života i boljeg seksualnog odnosa s puno većim utjecajem na životna iskustva", rekao je. Ovo je 10 razloga zbog kojih možda ne možete doživjeti orgazam.

Fizički čimbenici: Određena medicinska stanja, hormonska neravnoteža ili lijekovi mogu utjecati na sposobnost žene da postigne orgazam. Stanja poput dijabetesa, multiple skleroze ili hormonalni poremećaji mogu igrati ulogu.

Psihološki čimbenici: Stres, tjeskoba, depresija ili drugi problemi mentalnog zdravlja mogu spriječiti sposobnost opuštanja i potpunog upuštanja u seksualna iskustva, otežavajući postizanje orgazma.

Problem veze: Problemi u komunikaciji, neriješeni sukobi ili nedostatak emocionalne intimnosti s partnerom mogu utjecati na sposobnost žene da se osjeća ugodno i povezano tijekom seksualne aktivnosti.

Slika tijela i samopoštovanje: Negativna slika tijela ili nisko samopouzdanje mogu dovesti do osjećaja nesigurnosti i spriječiti sposobnost potpunog uživanja u seksualnim iskustvima.

VEZANI ČLANCI:

Traume iz prošlosti: Prethodna iskustva seksualnog zlostavljanja, napada ili traume mogu imati trajan utjecaj na nečiju sposobnost povjerenja i osjećaja sigurnosti tijekom intimnih trenutaka.

Kulturni i vjerski utjecaji: Društvena ili kulturološka uvjerenja o seksu i užitku, kao i vjerski odgoj, mogu stvoriti mentalne prepreke koje ometaju sposobnost doživljavanja orgazma.

Nedostatak znanja: Ograničeno razumijevanje vlastitog tijela i seksualne anatomije može učiniti izazovnim istraživanje i otkrivanje onoga što je ugodno.

Pritisak izvedbe: Osjećaj pritiska da se "nastupi" ili ispuni određena očekivanja u krevetu može dovesti do tjeskobe i spriječiti prirodno napredovanje prema orgazmu.

Neadekvatna stimulacija: Nedovoljna ili nepravilna stimulacija erogenih zona može otežati postizanje razine uzbuđenja potrebne za orgazam.

Nuspojave lijekova: Neki lijekovi, uključujući određene antidepresive, mogu imati nuspojave koje utječu na seksualnu funkciju, uključujući poteškoće u postizanju orgazma.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije