Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte ih

U ovim seks pozama žene puno lakše postižu orgazam, tvrde stručnjaci

Seks (Ilustracija)
Profimedia
24.09.2023.
u 21:22

Važno je zapamtiti da orgazam ne bi trebao biti glavni fokus seksa ni za jednog partnera. No, činjenica je da će muškarci vjerojatnije svaki put postići orgazam, dok ženama može trebati više vremena.

Nije tajna da ženama može trebati više vremena nego muškarcima da u spavaćoj sobi postignu orgazam. Naime, jedan seksualni stručnjak čak je istaknuo da samo 18% žena može doživjeti orgazam isključivo penetracijom. Iako će možda trebati malo truda da se stvarno pogodi što žena voli, teško je požaliti se na dobro, dugotrajno druženje, ali postoje određeni položaji koji mogu olakšati da žena bude potpuno zadovoljna, kako prenosi Daily Star. Važno je zapamtiti da orgazam ne bi trebao biti glavni fokus seksa ni za jednog partnera. No, zbog razlike između postizanja orgazma činjenica je da će muškarci vjerojatnije svaki put postići orgazam, dok ženama može trebati više vremena da ga postignu. Da ne spominjemo da žene, doživljavaju puno više zadovoljstva od stimulacije klitorisa, što znači da je to područje na koje se treba usredotočiti tijekom seksa. Ako vam je teško doživjeti orgazam najbolje je preuzeti kontrolu nad stvarima i upoznati svoje tijelo kroz samozadovoljavanje.

 

No, čak i ako uživate u maloj solo igri, mnogim ženama može biti teško postići orgazam samo penetracijom. Kada se to dogodi, to je normalno jer se klitorisu pridaje malo ili nedovoljno pažnje, pa je vrijeme da promijenite fokus. Evo nekoliko poza za seks koji će vam pomoći da to lakše postignete.

Mačka
Ovo je izvrstan položaj za povećanje intimnosti, jer ćete biti licem u lice sa svojim partnerom. Muškarac je pozicioniran više nego što bi bio u misionarskom položaju i mora osigurati da su mu ramena i glava otprilike malo viši nego što bi inače bili. U osnovi, to znači da njihov penis neće doprijeti do kraja u vaginu, već će umjesto toga snažno povlačiti klitoris, što će pomoći ženi da maksimalno uživa.

Slobodan kao zrak
Muškarac mora leći na leđa. Partnerica se tad treba okrenuti licem u suprotnom smjeru i sjesti na penis. Kad god je spremna, može se polako spustiti kako bi omogućila penetraciju, ali njezina leđa trebaju biti potpuno ispružena na prednjem dijelu tijela partnera. Položaj će im omogućiti da se osjećaju doslovno 'slobodni kao zrak', a tu je i dovoljno prostora za muškarca da dosegne klitoris.

 

Pribadača
Ovo je još jedan odličan potez ako volite biti blizu partnera tijekom seksa. Žena treba leći na prednji dio, okrenuta prema dolje, tako da partner može leći na nju. To će muškarcu omogućiti penetraciju straga, ali kako je žena ravna, moći će iskusiti cijeli niz različitih osjeta. Također postoji mnogo mogućnosti da vas vaš partner dodiruje kada ste također u ovom položaju.

Misionarska s dodatkom
Većina ljudi zna kako zauzeti klasičnu misionarsku pozu, ali postoji nešto što možete učiniti kako biste to poboljšali. Zamolite muškarca da namjesti položaj tako što će stalno mijenjati kut iz kojeg ulazi u vas. Kombinacija ovoga, zajedno s brzinom, pomoći će vam da više istražite svoje točke zadovoljstva i naučit ćete puno o tome što stvarno volite.

Ako pomičete zdjelicu tijekom seksa, to će djelovati na dodatno pojačavanje osjeta, a disanje je također bitno za pomoć u tome. Možete čak mijenjati položaj tako da sklopite noge. Čineći to, vjerojatnije je da će muškarac dražiti klitoris na način na koji to stvarno želite.

Žena se srami priznati da ima aferu: 'Znam da taj odnos nikamo ne vodi, ali seks je odličan'

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
09:51 25.09.2023.

br 3 treba probati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije