Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Obilježite Svjetski dan bez mesa i degustirajte biljne delicije

'povrce paprika luk rotkvica'
''
20.03.2012.
u 09:06

Kušat će se biljne inačice mesnih jela poput čobanca, pohanih odrezaka, ražnjića i bolonjskog umaka

Na Svjetski dan bez mesa, u 80 država diljem svijeta mnogi će odbaciti mesne navike i istražiti zdravu i suosjećajnu prehranu sastavljenu od voća, povrća, mahunarki i cjelovitih žitarica. Prijatelji životinja pozivaju i hrvatske građane da na ovaj dan pokažu kulinarsko umijeće i gostoljubivost te počaste sebe i svoje poznanike ukusnim jelima na biljnoj osnovi.

Organizirat će degustaciju u utorak 20. ožujka 2012. od 12 sati na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, gdje će građani moći kušati biljne inačice mesnih jela poput čobanca, pohanih odrezaka, ražnjića i bolonjskog umaka.

Svima koji na e-mail Udruge pošalju recepte i fotografije svojih veganskih jela, kojima će obilježiti dolazak proljeća, Prijatelji životinja darovat će neke od nagrada, poput knjiga, majica, platnenih torba, bedževa, privjesaka i slično. Prehrana temeljena na namirnicama biljnog podrijetla sve je prepoznatljivija kao zdravstveno i ekološki prihvatljivija jer štiti od najčešćih bolesti i uzročnika smrtnosti u zapadnim zemljama kao što su bolesti srca i krvnih žila, dijabetes, pretilost i rak. Sve se više govori i o razornom utjecaju stočarstva na okoliš.

Komentara 13

Avatar pupoljak
pupoljak
09:31 20.03.2012.

Ima nas sve više i više koji gotovo svaki dan \"obilježavamo\" dan bez mesa, ne trebamo čekati taj jedan dan u godini. I da, da je Bog htio da budemo biljojedi, podarijo bi nam dva želuca.

SE
serđo
09:48 20.03.2012.

prijatelji životinja, mrzitelji ljudi.

Avatar pandarean_brewmaster
pandarean_brewmaster
09:23 20.03.2012.

Jel se smije uletit sa standom kotlovine da se poboljsa ponuda? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije