Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rabljena odjeća

Nošene stvari s dizajnerskim potpisom sve traženija roba u RH

model, modna pista, moda (1)
Press Association/Pixsell
07.01.2013.
u 11:23

Kupiti ili ne? Kod nas još vlada odbojnost prema nošenoj odjeći, ali na takve stvari treba gledati kao na priliku za veliku uštedu

Većina žena mašta o luksuznoj, tzv. statusnoj torbi koja je, nažalost, dostupna samo onima s pozamašnom svotom na računu. To bi i objasnilo zašto je tržište, posebno naše, posljednjih godina preplavljeno uvozom jeftinih kopija originalnih torbica, novčanika, remena s potpisom Louisa Vuittona, Hermesa, Prade...

Do originala bez kredita

No do originala možete a da ne podignete kredit. Nekoliko portala u Hrvatskoj došlo je na ideju da prodaju originalne stvari, odjeću, obuću, nakit... po znatno povoljnijoj cijeni. Na Ormar.hr tako možete kupiti originalni nakit s potpisom Chanela za 600-tinjak kuna, što je tek deset posto originalne cijene. Kupiti možete i, primjerice, torbicu Miu Miu, koja je pak kupljena za 14 tisuća. Velik je izbor i rabljene odjeće, svečanih haljina, kostima, jeansa... a dizajnersko društvo prilično je šaroliko – ima tu Escade, Chanela, Diora, cipela s potpisom Christiana Louboutina, Casadeia, Guisepea Zanottija... Pravi raj za sve one koji vole dizajnersku odjeću, ali za nju nemaju ili pak ne žele izdvojiti pravo bogatstvo. Kada se jednom izguštate u nekoj odjeći, torbici, cipelama, možete je prodati na Ormar.hr i povratiti bar dio “investicije”.

– Sva roba koju prodajemo u dobrom je stanju, očišćena u kemijskoj čistionici i uglavnom jako malo nošena. Prodajemo isključivo originalnu robu koju prije stavljanja u prodaju provjeravamo – ističu s portala Ormar.hr.

Drugi portal koji nudi slične usluge jest Mojekrpice.hr gdje je osim kupnje i prodaje željenih rabljenih artikala moguće obavljati i zamjenu s drugim korisnicima. Ovdje roba nije tako ekskluzivna, ima svega – od H&M-a do Guessa, ali i pravih vintage-dragulja poput krznenih bundi koje se mogu kupiti za 400-tinjak kuna. Treći portal koji u ovim kriznim vremenima bilježi porast korisnika i transakcija nosi ime Besplatnestvari.com i na njemu je moguće mijenjati sve – od igle do lokomotive, ali najviše se razmjenjuje odjeća. Zabluda koja je kod nas još uvijek prilično prisutna jest odbojnost prema rabljenom, no na rabljenu robu treba gledati kao na priliku za uštedu. Kupovina rabljenih stvari isplativa je, no potrebno je uložiti nešto više truda kako bi se pronašla prava stvar po pravoj cijeni. Ako odlučite štedjeti tako da stvari koje vam trebaju kupujete rabljene, bit će vam vrlo korisno ako sastavite popis svega što planirate nabaviti u neko dogledno vrijeme i prema tome popisu pratite ponudu rabljenih stvari.

Provjera prije kupnje

Kada naiđete na rabljeni proizvod koji vam odgovara, nemojte se zavesti povoljnom cijenom. Obavezno provjerite stvar koju kupujete prije nego je preuzmete – pregledajte, isprobajte, zatražite garanciju ako je proizvod još uvijek ima, porazgovarajte s vlasnikom, nemojte se bojati postaviti sva potrebna pitanja kako biste se uvjerili da kupujete ispravan proizvod. Na portalu Ormar.hr, pioniru second hand prodaje na našem internetskom nebu, čak će vam i zamijeniti kupljenju robu ako niste zadovoljni njome.

>> SHOPPING: Stiže stilska konjica – inspirirajte se jahačkom modom!

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
11:51 07.01.2013.

ja sam cijeli život nosila robu starije sestrične, nije me smetalo , nikad i dan danas kad mi nešto da prihvatim s radošću........

OG
Oger
11:52 07.01.2013.

Eh, kad ljudi misle da su stavljajuci na sebe skupe marke sami dobili na vrijednosti.

Avatar lihvar007
lihvar007
12:02 07.01.2013.

S obzirom da sve veću krizu i neimaštinu još malo pa ćemo svi nositi samo smokvin list kao Adam&Eve, ali s potpisom Dolce&Gabanna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije