Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Njezini sinovi uvijek u školskoj torbi imaju tampone i uloške, u slučaju da zatreba djevojčicama

Blogerica Tara Ahrens je objavila fotografiju svojih sinova tinejdžera koji prijateljicama u školi nude ženske higijenske potrepštine, a mnogi su oduševljeni
02. listopada 2019. u 16:42 1 komentara 4658 prikaza
Foto: Facebook

Mama je sa svojim sinovima još prije godinu dana vodila razgovor o menstruaciji kod djevojčica, a sada im je rekla kako bi u svojoj torbi trebali imati higijenske uloške i tampone, da mogu pomoći prijateljicama. Dječaci su prihvatili njezin savjet, a ovaj je čin izazvao mnogo reakcija.

ŠKOLA ILI LAŠKO? Školski zadatak ovog dječaka sve je nasmijao: 'Mala legenda u nastajanju'

 | Autor : Getty Images Foto: Getty Images

Mama je napisala: "Moji sinovi u torbi nose tampon i higijenske uloške u školu u slučaju da netko od njihovih prijateljica zatreba nešto od toga. Prvi sam puta pričala s njima o ovoj temi prošle godine. Gledala sam svoje sinove u retrovizoru automobila i rekla im da bi uvijek u torbi trebali nositi higijenske potrepštine za svoje prijateljice.Bili su malo iznenađeni", rekla je mama za Upworthy.

 | Autor : Facebook/Tara Epple Ahrens Foto: Facebook/Tara Epple Ahrens

Što kažete? Drugačiji odgoj: 'Moja djeca nikada nisu bila u školi i ne rade zadaće. To je njihov izbor'

Svima se u školi svidjela ova ideja, a njezin muž Lucas kaže: "Ako je nekome potrebna pomoć, onda mu treba pomoći. To samo znači da je ta osoba dobar čovjek." Osim što pomaže prijateljicama u školi, cijela je akcija ima utjecaj i na roditelje koji su rekli da će sa svojim sinovima što prije razgovarati o menstruaciji, s obzirom na to da tema ne bi trebala biti tabu. 

Ipak, dobila je i neke kritike za svoj postupak. Neki misle kako njezini sinovi nude tampone strancima na silu, što nije istina jer su oni o tome pričali samo sa svojom grupom prijateljica. Drugi pak komentiraju da bi se djevojke trebale pobrinuti same za sebe. 

"U školi postoje djevojčice koje nemaju mamu ili žensku osobu u životu. Imamo studente koji nemaju dom. Pretpostaviti da svi imaju pristup osnovnim higijenskim potrepštinama je prilično glupo. Ni jedna djevojka ne bi trebala patiti jer nema pristup proizvodima za menstruaciju. Mi smo odabrali ljubaznost i velikodušnost", rekla je mama za Upworthy. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • Cafa:

    Ne znam, ja obično nosim kondom, u slučaju da zatreba djevojčicama.