Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trče za lovom

Nije u šoldima sve. Istraživanje tvrdi da su bogataši loši roditelji

zaposlena mama
Foto: Thinkstock
18.02.2014.
u 08:03

Novac i odgoj djeteta ne idu jedno s drugim. Roditelji koji su opsjednuti svojim radom, stjecanjem bogatstva i društvenim statusom pridaju mnogo manje pažnje (važnijem) zadatku - odgoju djece

Hoću li svom djetetu moći priuštiti sve što mu treba?

Jedno je to od najčešćih pitanja što si ga postavljaju roditelji svih generacija i materijalnog statusa. Strah da neće moći skrbiti o djetetu postoji u svakom roditelju i naravno da svaki za svoje djete želi - najbolje.

Gonjeni tim osjećajima, mnogi se od zato daju u lov na lovu iako već znamo da "nije u šoldima sve". Stihove koje pjeva Mladen Grdović potvrđuje istraživanje kanadskog Sveučilišta British Columbia.

- Novac i odgoj djeteta ne idu jedno s drugim. Roditelji koji su opsjednuti svojim radom, stjecanjem bogatstva i društvenim statusom pridaju mnogo manje pažnje (važnijem) zadatku - odgoju djece, tvrdi istraživanje.

Primijećeno je i da će majke prije nego očevi zanemariti svoje roditeljske dužnosti kad im financijska pitanja počnu odvlačiti pažnju. Naravno, manjak novca niti jednom roditelju neće olakšati posao, ali bogatstvo će otežati djeci, ako roditelji poslu pridaju veliku važnost.

Istraživanje je pokazalo da parovi s jasno zacrtanim financijskim ciljevima smatraju da odgoj djece jednostavno nije toliko važan kao što je onima koji ne love zaradu.

>>Mama, jesi li se ti seksala s tatom?

>>Roditelji, oprez! Ovo je osam stvari koje radimo, a mogu ugroziti našu djecu

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije