Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sada znamo

Nemojte 'slagati' krevet svako jutro nakon buđenja, razlog je i više nego opravdan

Pospremanje kreveta
Thinkstock
28.11.2017.
u 07:02

Pokazalo se kako je "pametan" potez ostaviti krevet "razbarušen", odnosno, ne navlačiti pokrivač preko njega nakon buđenja.

"Zatezanje" zgužvane posteljine i pokrivača na krevetu nakon buđenja, mnogima je "must have". I brojna su istraživanja pokazala kako je ta navika dobra za mentalno zdravlje. 

No, kada je riječ o fizičkom zdravlju, čini se kako to ipak ne bismo trebali raditi. Pokazalo se kako je "pametan" potez ostaviti krevet "razbarušen", odnosno, ne navlačiti pokrivač preko njega nakon buđenja. Razlog su grinje. Te gnjusne, prostim okom nevidljive životinjice uzročnik su alergije i astme. Hrane se stanicama naše mrtve kože, a toplo okruženje pogoduje njihovom razmnožavanju. Baš onakvo kako je u krevetu, ispod pokrivača.

Kako biste ih se riješili, barem jednim dijelom, dobra je odluka ostaviti " neuredan krevet kako bi grinje bile izložene hladnijoj temperaturi i svježem zraku i umrle. 

Upravo to podupire i poteze naših majki i baka koje svakom prilikom posteljinu skidaju s kreveta i stavljaju na prozor ili balkon kako bi se "prozračila". 

Ako, kao i mnogi, nemate vremena ujutro tražiti mjesto gdje biste prostrli cijeli pokrivač, a da bude na hladnijem zraku, ostavite posteljinu "neurednu" kako biste se riješili barem dijela grinja, savjetuju stručnjaci i poručuju, ako spavate goli, svakako mijenjajte posteljinu češće, barem dvaput tjedno. 

Pospremanje kreveta
1/7

Komentara 3

AU
austrougarskigeneral
10:05 28.11.2017.

onda dobro od sutra ću tako.

Avatar Babaluji x
Babaluji x
19:37 28.11.2017.

stara prića ja već godinama ne slažem ujutro krevet ;-)))

Avatar cleandreams
cleandreams
19:16 02.12.2019.

POTEMA je jedino dokazano i od njemačkog instituta certificirano riješenje za antibakterijsko dubinsko čišćenje madraca. CLEAN DREAMS (obrt za čišćenje madraca) čisti sve madrace od grinja i svih čestica koje se nalaze u njemu i to u vašem domu, i madrac se može odmah koristiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije