Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Spavate ovako? Ne, veza vam nije u krizi, ali znači - ovo!

Položaji spavanja otkrit će vam mnogo o vama samima, ali i o vašem partneru ili partnerici.
26. listopada 2017. u 07:02 2 komentara 12775 prikaza
Spavanje
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/4

Govor tijela često nam otkriva znatno više nego bi što htjeli te iz njega možemo puno toga iščitati, primjerice otkriti lažljivce, ali i imate li problema u vezi kada mislite da je sve u redu. 

Selfie sretni parovi Želite biti sretni u vezi? Ovih 6 stvari biste trebali napraviti prije odlaska u krevet

Položaji spavanja otkrit će vam mnogo o vama samima, ali i o vašem partneru ili partnerici. Nedavno istraživanje pokazalo je da četvrtina Britanaca u vezi spava u odvojenim krevetima od svojih partnera, a kod 38 posto njih razlog spavanja u odvojenim krevetima ili sobama su razmirice u vezi. 

Životna trenerica Olga Levancuka smatra kako se to može spriječiti ako na vrijeme uočite znakove. 

"Spooning", žlica položaj

Ovo je čest položaj spavanja osoba u vezi i znači da je partner zaštitnički orijentiran na partnericu. Ili obrnuto.

Ipak, može nastati problem ako jedan od partnera u vezi pokušava dobiti svoj prostor u krevetu, a drugi se i dalje zaštitnički ponaša i "lovi" partnera po krevetu. Akoje potrebno, razgovarajtte s partneromi otkrijte što ga ili nju muči. 

Spavanje na trbuhu

Na ovaj način "branite" svoj prednji dio tijela, što najčešće znači da ste anksiozni ili se osjećate ranjivo. Naravno, ako nije riječ o nekim zdravstvenim problemima, poput bolova u leđima zbog kojih ste vi ili partner odabrali spavati u ovom položaju. Ako nije o tome riječ, onda je ovo položaj koji pokazuje da se bojite pokazati svoje osjećaje i da je vrijeme za razgovor o vašoj vezi. Uvijek možete partnera u ovom položaju zagrliti i pokazati da ste tu...

Leđa uz leđa

Ako spavate u ovom položaju, leđa uz leđa s partnerom,pokazujete da se u toj vezi osjećate opušteno i ugodno.

Spavanje na boku svatko na svojoj strani

Ovaj položaj partnera može djelovati jako hladno i distancirano, no zapravo  pokazuje koliko ste praktični, osjećate se sigurno i neovisno u vašoj vezi. 

spavanje otkriveno Muškarci, trebali biste spavati 7 sati. Razlog bi vas mogao iznenaditi spavanje San je važan Sanjate li? Odgovor na ovo pitanje može bitno utjecati na vaše zdravlje Spavanje pazite Zbog ovoga nikada ne biste trebali ići u krevet ljuti
Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas