Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Ne zovu vas na razgovore za posao? Hitno prestanite raditi ove greške u pisanju životopisa!

Neke greške možda niste ni primijetili, ali zato poslodavac je.
27. srpnja 2020. u 09:01 1 komentara 496 prikaza
Foto: Shutterstock

Šaljete životopise na bezbroj oglasa, ali nitko vas ni ne pozove na razgovor? Vrlo je vjerojatno da je greška negdje u životopisu, a da toga niste ni svjesni. Naime, mnogi poslodavci i prije nego vas pozovu uopće na razgovor prouče ono što ste poslali u prijavi do najsitnijeg detalja. Samo jedan taj detalj dovoljan je da vas ne uzmu u razmatranje. 

Nedavno istraživanje koje je proveo ResumeLab otkrilo je koje su najčešće pogreške kod pisanja prijave za posao, prenosi Forbes.

Neprofesionalna adresa e-pošte
Poslodavcima je nedopustivo da prijavu za posao pošaljete s maila koji ne sadrži vaše ime, primjerice 'gamer93@gmail.com'. Velika je šansa da vašu prijavu neće ni razmotriti nakon što vide adresu s koje je stigla. Napravite email račun s vašim imenom i prezimenom i njega koristite za posao.

Iskustvo je bitnije od diplome, ali ipak...
Stručnjaci su otkrili da se, nakon više od pet godina radnog iskustva, diplome ne gledaju toliko kao prije. Ipak, ako ste nizali odlične ocjene na diplomskom studiju i imate neke nagrade koje ste primili tijekom studiranja, bilo bi dobro to naglasiti. 

Jeste li meteoropat? Stigla je promjena vremena, a ona najviše utječe na žene srednje dobi! 

Pretjerivanje 
Preopterećenje životopisa je nešto što 86 posto stručnjaka navodi kao grešku. Tada prijava djeluje lažno i 'prenapuhano'. Držite neki balans. Također, ne zaboravite na LinkedIn profil na kojem imate opciju staviti ključne riječi putem kojih će vas poslodavac lakše pronaći. 

Rad od kuće
Koronavirus unio je velike promjene u način rada - sve više poslodavaca bira rad na daljinu, odnosno od kuće. Upravo zato jako je bitno napraviti što bolji životopis, jer je moguće da se ni razgovor neće održati uživo. Budite sigurni u sebe, navedite ono što znate i što ste postigli, ali zapamtite - nemojte lagati, izmišljati vještine niti pretjerivati.

A1 DONOSI A1 Je li plaća zbog krize ponovo postala najvažnija za odabir posla? Evo u kojoj tvrtki za rođenje djeteta zaposlenima daju 10.000 kuna, a u kojoj mogu birati odakle žele raditi A1 Hrvatska DONOSI A1 Čak 72% hrvatskih kompanija inoviralo je u zadnje dvije godine: Evo kako su neke od njih otvorile 300 radnih mjesta, a neke transformirale cijele industrije Lauren Moore Traži posao Otac kćeri napisao brutalno iskreni životopis: Biste li je zaposlili? životopis POSLODAVCI IH ODMAH KRIŽAJU Pročitala je 40.000 životopisa i sada otkriva najgore pogreške koje kandidati čine
Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • samoborka:

    Copy-paste članak. To nema veze s vezom s razgovorima za posao u Hrvatskoj. Lako ti je tako biti novinar...