Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLODAVCI IH ODMAH KRIŽAJU

Pročitala je 40.000 životopisa i sada otkriva najgore pogreške koje kandidati čine

životopis
08.03.2017.
u 09:15

Bolje je pisati konkretnija manja poglavlja, nego duža u kojima se hvalite svojim postignućima

Prije nego što pošaljete svoj životopis poslodavcu, pročitajte nekoliko savjeta gospođe koja je pročitala više od 40.000 životopisa.  

Neke od tih pogrešaka neće vam se čini kao velika stvar, no bolje da vas upozorimo na vrijeme kako ne biste izgubili posao iz snova samo zato što ste bili lijeni. 

1. Neuredni ste i ne obraćate pozornost na detalje

Obratite pozornost na gramatiku, font kojim pišete, prored te odustanite od nevažnih informacija

2. Pišete preduga poglavlja

Bolje je pisati konkretnija manja poglavlja, nego duža u kojima se hvalite svojim postignućima.  

3. Previše praznih fraza

Previše nepotrebnih fraza neće vas odvesti nikamo.  Životopis koji je prepun sintagmi poput "timski igrač", "iznimna sposobnost komunikacije" ne nudi ništa što već nije viđeno. Budite kreativni i originalni kako biste impresionirali poslodavca.

6. Koristite se predloškom s interneta

Previše se ljudi oslanja na životopise s predlošcima koji se lako mogu naći na internetu. Nemojte biti među mnogima, upotrijebite svoje riječi i forme. 

7. Podjela na cjeline 

Katkada se dogodi da su životopisi pisani s više cjelina, a pokatkad ih uopće nema, pa poslodavac dobije nepregledan tekst. Važno je naći mjeru kako bi sve lijepo izgledalo. 

8. Mjesto na kojem pišete podatke o kontaktu zauzima previše prostora

Vaši podaci ne moraju zauzeti četiri reda. Vodite brigu o tome da te informacije napišete konkretnije i kraće. 

>>Produžena godina kao životna prilika

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
09:41 08.03.2017.

Kad je poslodavac država ili županija a pogotovo grad ili općina, tada je najvažnije tvoje obiteljsko stablo )

DU
Deleted user
22:28 08.03.2017.

Pravi hrvatski menadzer u drzavnoj sluzbi uopce ne zna napisati poslovni zivotopis jer je za njega to nepotrebno. Kada (ne ukoliko) poduzece koje vodi propadne tada mu stranka ili rodjo pronadju drugu rukovodecu poziciju u nekom drugom drzavnom poduzecu. Ukoliko postoji potreba u pronalazak nove pozicije za doticnog tada se ukljucuje gradonacelnik Zagreba i rijesi stvar.

JU
Jugosloven4EverAndEver
13:21 08.03.2017.

CV zavisi od mesta gde konkurišete. Ne bih se složio sa nekim generalnim pravilom. Ali, složio bih se da je presudna sudbina i ništa drugo. Kad Vam je dato, zaposliće vas samim ulaskom u firmu. Kad nije dato, ne pomažumažu ni preporuke. Posle 36 godina radnog staža i više firmi, država, društvenih uređenja, tvrdim da je bitna samo sudbina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije