Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Majka djevojčice (3) snimila kako malena pada u anafilaktički šok i poručila: "Nije kao na televiziji"

Njena djevojčica alergična je na orašaste plodove, a tijekom kontroliranog alergijskog testa u liječničkoj ordinaciji majka je snimila kako izgleda anafilaktički šok
25. ožujka 2019. u 13:28 2 komentara 3767 prikaza
Foto: Facebook

Majka trogodišnje Maren Berghaus, Julia, na Facebooku je objavila fotografije svoje kćeri dok prolazi kroz anafilaktički šok, da pokaže koliko strašne alergije na hranu mogu biti.

Majka, roditelji geni Kakvo je zdravlje vaše majke? Doznajte što se `prenosi` na vas

Njena djevojčica alergična je na orašaste plodove, a tijekom kontroliranog alergijskog testa u liječničkoj ordinaciji majka je snimila kako izgleda anafilaktički šok i poručila: Nije ni približno kao što vidimo na televiziji.

 | Autor : Julie Berghaus Foto: Julie Berghaus

Liječnik je Maren dao desetinu indijskog oraščića. U prvih pet minuta počela se češati po ušima, a zatim se požalila i na bol u trbuhu. Tijekom tog vremena još se nije pojavio nikakav osip. Cijelo vrijeme djevojčica se mirno igrala. Kada je lagano zakašljala, majka je pozvala sestru da joj provjeri disanje. Pokazalo se da ima problema i s disanjem, a iako se mirno igrala, njeno srce je ubrzano lupalo. 

 

 

Samo nekoliko trenutaka kasnije dogodio se preobrat. Djevojčica je počela gubiti zrak i onesvijestila se.

Žena u wc-u simptomi Imate bolove u trbuhu, dijareju i zatvor? Evo što može biti uzrok

Dobila je nekoliko injekcija u fazama kako bi se simptomi smirili. Injekcija adrenalina pomaže u alergijskim reakcijama, a majka je na Facebooku upozorila kako je odlučila objaviti ovo kako bi svi koji imaju djecu s alergijama mogli prepoznati da je riječ o anafilaktičkom šoku jer "dolazi tiho" i mnogi ga ne bi prepoznali dok ne postane kasno.

Pogledajte i video – Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • odisej22:

    Ja sam doktor medicine i znam,anafilaktički šok ne dolazi polako već burno. Nikad ga ne bih prizivao. Kao student gledao sam ga na senzibiliziranom zamorcu a poslije u 35 godišnjoj praksi više puta i nikad nije ugodan. Ova amerikanizacija,mehmetozacija je ... prikaži još! dno dna,trebalo bi ovim doktorima oduzeti licence.

  • hytena:

    Koja je poanta ovog članka? Alergije su svakodnevna pojava i anafilaktički šok se rješava dozom adrenalina. Ako u obitelji imate alergilačara (što je pod normalno), a u frižideru nemate spremljenih nekoliko doza adrenalina u ampulama, to je kao da imate ... prikaži još! dijabetičara a nemate inzulin