Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna praksa

Liječnici iz serije "Dr. House" ne bi položili ni prvu godinu medicine

'HOUSE -- Pictured: Hugh Laurie as Dr. Gregory House -- NBC Photo: Art Streiber'
'Art Streiber'
10.05.2011.
u 14:44

Andrew Moeller zaključio je da televizijski liječnici nemaju pojma o medicini i da njihove savjete nije pametno slijediti

Mislite li da ćete iz liječničkih serija naučiti nešto o medicini, u opasnoj ste zabludi, tvrdi dr. Andrew Moeller, profesor na Sveučilištu Yale. Odgledao je 364 epizode serija “Dr. House”, “Uvod u anatomiju” i “Hitna služba” te ustvrdio da njihovi liječnici nemaju pojma o medicini.

U 46% scena epileptičnih napadaja pokušavaju pacijenta zadržati na mjestu (čime bi ga samo mogli ozlijediti) i stavljaju mu nešto u usta kako se ne bi ugrizao za jezik (što je zastarjeli postupak). Moeller, inače obožavatelj serije “Dr. House”, svakoj epizodi pronađe barem jednu manu. Među ostalim, u jednoj epizodi lik sam upravlja rendgenom, za što uopće nije osposobljen. Krvarenje često zaustavljaju podvezivanjem uda, no to dovodi do prekida cirkulacije, što može izazvati odumiranje tkiva pa se u stvarnosti primjenjuje samo iznimno. Scene reanimacije sadržavaju najviše pogrešaka: masaža srca prespora je i traje tek nekoliko minuta prije nego što pacijenta proglase mrtvim.

Ključne riječi

Komentara 3

OV
over
15:35 10.05.2011.

otkrio je toplu vodu :P

JA
JackRussell
19:04 10.05.2011.

Baš me zanima da li bi Renata Rašović prošla ispit na prvoj godini medicine....strašno koja proklamacija....

Avatar Nidgge
Nidgge
18:42 16.05.2011.

šteta što nije gledao Star Trek možda bi i tamo našao kakve nelogičnosti,a da je pogledao bilo koji partizanski film čudio bi se koliko čovjek može primiti metaka prije nego što uništi bar dva bunkera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije