Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Laserski zahvati za bezbolno uklanjanje hemeroida i ostalih neugodnih tegoba

dr. Tomislav Bruketa, specijalist abdominalne kirurgije u Croatia Poliklinici
16.03.2022.
u 08:54

Pregled proktologa nije pametno izbjegavati

Kada govorimo o zdravlju, svjesni smo važnosti prevencije i posjeta liječniku prilikom pojave prvih simptoma bolesti.

Postoji niz problema vezanih uz područje završetka debelog crijeva, koje predstavlja intimni dio tijela, a pregledi potrebni za dijagnozu neugodni su i bolni. Stoga ne čudi što ljudi često izbjegavaju te pretrage, iako im zdravstvene tegobe mogu narušiti kvalitetu života i izazvati daljnje komplikacije.

Ovdje se radi o proktološkim tegobama koje su vrlo česte. Gotovo tri četvrtine odraslih suočeno je s ovim problemima koji ne smiju biti tabu tema. Danas se pretrage najčešće obavljaju pod anestezijom, a bolesti se tretiraju suvremenim laserskim metodama, zbog čega ne bi trebalo izbjegavati preglede, kao ni jednostavno rješavanje problema.

„Laserski kirurški zahvati danas su sastavni dio moderne medicine. Radi se o minimalno invazivnim metodama za pacijente”, pojasnio je dr. Tomislav Bruketa, specijalist abdominalne kirurgije u Croatia Poliklinici gdje obavlja različite laserske operacije hemoroida, lasersku operaciju pilonidalnog sinusa, perianalne fistule, podvezivanje hemoroida gumiligaturama i ekscizije madeža.

Hemoroidi su spužvasti jastučići ispunjeni krvlju koji zajedno s unutarnjim sfinkterom imaju ulogu zatvaranja analnog kanala. Poznato je da izazivaju svrbež i krvarenje. Pristup liječenju hemoroida individualan je i ovisi o stupnju bolesti kod pojedine osobe.

Laserska operacija hemoroida najbezbolnija je metoda liječenja hemoroida III. stupnja nakon koje nema šavova te se pacijenti brzo vraćaju uobičajenim aktivnostima. Gumi ligature idealna su terapija za hemoroide I. i II. stupnja, a zahvat je brz i učinkovit”, kaže dr. Bruketa.

U praksi, pacijenti se najčešće odlučuju za lasersku operaciju pilonidalnog sinusa, zahvat koji u samo 20-ak minuta uklanja bolnu kvržicu koja nastaje na području trtice.

Nadalje, u bolesti u području anusa ubrajamo i perianalnu fistulu. To je kronična upala koja se prezentira gnojnim iscjetkom u području anusa. Jedan od najučinkovitijih tretmana je laserska operacija. To je minimalno invazivna operacija bez značajnih razloga za zabrinutost.

„Laser kirurgu omogućuje precizniji zahvat, što znači da minimalno oštećuje okolno tkivo, tako da se pacijenti oporavljaju znatno brže i bezbolnije. Nakon prvog pregleda, pacijenti u Croatijinim poliklinikama laserski zahvat mogu obaviti već u sljedećih tjedan dana, a zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji i osobnom pristupu svakom pacijentu, cijeli je proces gotov brzo i bez komplikacija“, zaključuje dr. Bruketa.

Croatia Poliklinika kontinuirano ulaže u stručno usavršavanje liječnika kako bi bili u korak s najnovijim medicinskim trendovima i dostignućima te kako bi svojim pacijentima pružili najbolja rješenja. S ciljem brzog i efikasnog postavljanja dijagnoze koja je od presudne važnosti za sprječavanje i liječenje bolesti, Croatia Poliklinika također ulaže u suvremenu opremu.

Posjetite Croatia Polikliniku u Zagrebu do 31. 3. i iskoristite pogodnost od 20 % popusta na redovne cijene laserskih operacija hemeroida, perianalne fistule ili pilonidalnog sinusa.

www.poliklinikacroatia.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije