Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašena kujica

Kujica Anne Marie stigla u svoj novi dom u Nizozemskoj

Marie (1)
Foto: Iz obiteljskog albuma
1/4
12.12.2011.
u 19:05

Iz grčkog azila kujicu je udomio mladi bračni par Geradts, a u Hrvatskoj su je spasili volonteri

Da čipiranje psima spašava život dokazuje i priča petogodišnje kujice Anne Marie, koju je iz azila u Grčkoj udomio mladi bračni par Geradts iz Nizozemske. Kad je kujica na putu za svoj novi dom izgubljena u Hrvatskoj, prema broju čipa pronađeni su njezini vlasnici i ipak je sretno stigla kući. No, priča možda ne bi imala sretan kraj da se u nju nisu uključili Prijatelji životinja, volonteri Udruge Victus, koji su kujicu pronašli, volonteri s foruma Plava šapa i Facebooka, koji su priču proširili, te Mirjana Sović iz Zagreba, koja je kujicu čuvala u svom domu i pronašla njezine vlasnike.

Izbačena iz auta

– Kad sam vidjela da je kujica na odmorištu pored autoputa, odmah sam otišla po nju – priča gospođa Mirjana. Kako su joj rekli da se tu zadržava već 10 dana, otkad su je izbacili iz automobila, nije još znala da je riječ o kujici izgubljenoj u Hrvatskoj na putu za Nizozemsku. Znala je samo da je tamo ne može ostaviti, prisjetilo je sve na osobno iskustvo i njezinu Coco, koja se izgubila prije godinu i pol dana i još nije pronađena. Gospođa Mirjana malenu je kujicu dovezla svojoj kući, a nakon očitanja čipa kod veterinara potvrđeno je da je to Anne Marie. I zagrebačka Suza, Savez udruga za zaštitu životinja, pomogla je pronaći njezine vlasnike.

– Nazvala sam ih, od sreće nisu mogli doći k sebi – prisjeća se gospođa Mirjana. Anna Geradts ispričala joj je da je Anne Marie pobjegla kod Lipovca, a s kim je stigla do odmorišta gdje je pronađena nikad se neće znati.

Priča iz zračne luke

Anne Marie je zrakoplovom otputovala u Frankfurt, gdje su po nju došli vlasnici. No, da sve ne prođe glatko, pobrinula se veterinarka u zračnoj luci. Na putu je izgubljena pseća putovnica, a nisu pomogle ni sve potvrde o cijepljenju ni pozivi veterinara iz Grčke i Hrvatske. Vlasnici su se vratili u Nizozemsku, a Anne Marie je ostala u zračnoj luci.

– Nisam odustala, zvala sam sve koje sam mogla i kujica je drugi dan otišla u svoj novi dom. Tamo su je dočekala još dva psa koja su ovi mladi ljudi udomili iz istog azila – priča gospođa Mirjana, dodajući da se teška srca rastala od Anne Marie, iako to nije prvi pas kojeg je spasila otkad traže Coco.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crvenaHrvatska
19:58 12.12.2011.

- Tko nema srca za životinje, nema ni za ljude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije